6 Eylül 2015 09:52
Diyarbakır'daki TTB heyeti: Hekimler barış istiyor
"Hekimler barış istiyor" sloganı ile İstanbul'dan Silvan'a gitmek üzere yola çıkan TTB heyeti dün gece Diyarbakır'a ulaştı. Buradan Silvan'a hareket edecek olan heyet, Dağkapı Meydan'a yürüyerek, gece 04:00'ten bu yana çatışmaların sürdüğü Suriçi'nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
İstanbul Tabip Odası Eski Başkanı Taner Gören konuşmasında, hekimlerin barışı savunduklarını, çünkü savaşın halkı her yönden tehdit ettiğini, sivil ölümlerinin arttığını, bu gidişata bir son verilmesi gerektiğini belirtti. Gören, sağlık emekçilerine yönelik baskının da son bulması gerektiğine değindi.
Açıklamada çatışma ortamında hayatını kaybeden sağlıkçılar anılarak yetkililer acil göreve çağırıldı. (Diyarbakır/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et