05 Eylül 2015 10:42

Karaçoban'da 4 tutuklama

Erzurum Karaçoban'da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan ve aralarında DBP ilçe eşbaşkanı, belediye meclis üyesi ve parti yöneticilerinin de bulunduğu 13 kişiden 4'ü 'Örgüt üyesi olma' iddiasıyla tutuklandı.

Paylaş

Erzurum'un Karaçoban ilçesine bağlı Kırımkaya, Kopal, Hacılar, Erhanlar, Sarıveli ve Binpınar mahallelerinde dün eş zamanlı yapılan ev baskınlarında, DBP İlçe Eşbaşkanı Ekrem Uğraş, belediye meclis üyeleri Fettah Küçükkaya, Kazım Erhan, Hafit Keklik, Ekrem Çimtimur ve Niyazi İnce ile DBP ilçe yöneticileri Murat Güneş, Şemsettin Yavaş, Beşir Erhan, Fesih Polat'ın yanı sıra Mahmut Polat ve Erdoğan Sarı isimli yurttaşlar gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan 13 kişi, savcılık tarafından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme ise, DBP ilçe eşbaşkanı Ekrem Uğraş, belediye meclis üyesi Fettah Küçükkaya, DBP ile HDP ilçe yöneticileri Mahmut Polat ve Şemsettin Yavaş hakkında "Örgüt üyesi" suçlamasıyla haklarında tutuklama kararı verdi.

Tutuklanan Uğraş, Küçükkaya, Polat ve Yavaş, Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Barış Hemen Şimdi

SONRAKİ HABER

Dersim'deki gazetecilerden 'hedef gösterilme' tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa