05 Eylül 2015 08:46

Adli yıl açılışında Feyzioğlu’dan Erdoğan’a pankartlı gönderme

TBB'nin düzenlediği 2015-2016 adli yıl açılış töreninde pankart açıldı. Pankartta TBB Başkanı Danıştay'da konuşurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Feyzioğlu’ya tepki göstermesi yer alıyor.

Paylaş

Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) düzenlediği 2015-2016 adlı yıl açılış töreni öncesinde, Danıştay’ın açılış yıldönümünde Metin Feyzioğlu ve o dönemde Başbakan olan Erdoğan arasında geçen tartışmaya atıf yapılan bir pankart açıldı.

Pankartta Feyzioğlu’nun; 'Bizi adalet, hukuk ve özgürlük yolculukları mutlu eder, koltuk değil' sözü yer aldı. Pankartta ayrıca Erdoğan’ın ‘o konuşacaksa ben yokum' sözünün altında bir karikatüre de yer verildi. Karikatürde Feyzioğlu’nun, “Adaletsiz demokrasi olmaz. Bu sessiz çığlığı duyan, hukukun üstünlüğüne inanan, insan onurunun korunmasını gözeten, şeklen değil, özde adalet dağıtmayı esas alan bağımsız ve tarafsız bir yargı, demokrasinin ve hukuk devletinin asli unsurudur.” sözleri yer aldı.

Karikatürde bu sözleri söyleyen Feyzioğlu’ya Erdoğan’ın kızdığı, Erdoğan’ı da eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün tuttuğu görülüyor. Karikatürde ayrıca Erdoğan'ın şu sözleri söylediği yer alıyor: “Cübbeni çıkar da gel, edepsiz. Haktan hukuktan bahsediyorsun. Böyle hukuk profesörlüğü olmaz.” (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Genç kadınlar barıştan yana

SONRAKİ HABER

Neden uçmasınmış kadınlar da?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...