03 Eylül 2015 16:54

Kriz büyüyor Avrupa izliyor

Paylaş

Türkiye üzerinden Yunanistan’a gitmeye çalışırken teknenin batması sonucu Bodrum’da cansız bedeni sahile vuran Suriyeli bebek Aylan Kurdi’nin fotoğraflarının yankısı devam ederken bir sığınmacı faciası daha yaşandı. Malezya’da yaklaşık 70 kişiyi taşıyan tekne alabora oldu. Macaristan da ise Almanya’ya geçmek için bekleyen sığınmacılar, günlerdir Budapeşte tren istasyonunda zorlu bekleyişlerini sürdürüyorlar. 

Avrupa Birliği ülkeleri yaşanan sığınmacı krizine rağmen suskun. Avrupa Birliği ülkeleri 5-6 Eylül tarihlerinde Lüksemburg’da ‘Göçmen Zirvesi’ kararı almıştı. Ancak kararın alınmasının bu yana çok kez sığınmacı katliamları yaşanmasına rağmen AB ülkeleri harekete geçmiyor. 

13’Ü KADIN 14 KİŞİ BOĞULDU

Yaklaşık 70 kişiyi taşıyan bir tekne Malezya’nın batısında alabora oldu. Malezya açıklarında göçmen teknesi battı. Malezya sahil güvenlik yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, ülkenin batı kıyılarında yer alan Sabak Bernam kasabası açıklarında olumsuz hava koşullarına bağlı olarak gerçekleşen faciada 13’ü kadın 14 cesede ulaşıldığı, geri kalan göçmenlerin ise kaybolduğu bildirildi. 

Malezya medyasında yer alan bazı haberlerde, batan teknedeki göçmen sayısının 100 kadar olabileceği öne sürülürken, göçmenlerin uyruklarının henüz tespit edilmediği belirtildi. 

Söz konusu bölgenin Endonezyalı sığınmacılar tarafından sıklıkla kullanıldığı biliniyor. Malezya’daki 2 milyon sığınmacının çoğunluğunu da Endonezyalılar oluşturuyor.

POLİS BUDAPEŞTE TREN GARINI YENİDEN AÇTI 

Budapeşte’de hafta sonunda sığınmacıların tren istasyonlarında tutuldukları transit alanlarda meydana gelen gösterilerin ardından dün sığınmacıların Almanya’ya hareket eden trenlere binmelerine izin verilmeye başlandı. 

DW’nin haberine göre Macar güvenlik güçleri sabah 08.15’te Budapeşte’deki Keleti (Doğu) Tren Garı’nı yeniden açma kararı aldı. Tren garının ana kapısının açılmasının ardından, iki gündür garın etrafında bekleyen sığınmacılar, garda bekleyen trene binmek için akın etti. (DIŞ HABERLER)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Independent: O da birisinin çocuğu

SONRAKİ HABER

Ortadoğu’da 13 milyon çocuk eğitimden yoksun yaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...