02 Eylül 2015 10:39

Amasra’da 500 madenci greve çıktı

Paylaş

Bartın’ın Amasra ilçesi ve Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Kandilli beldesinde faaliyet gösteren HEMA Endüstri AŞ’ye ait maden ocaklarında çalışan 500 işçi, GMİS ve patron arasındaki toplusözleşme görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine greve çıktı.

İşçilerin üye olduğu Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile işveren arasındaki toplusözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Şirketin Amasra’daki ocağında çalışan işçiler, dün sabah iş başı yapmadı. İşçiler, işletme sahasında idari bina önünde GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Hakkı Arslan ve şube başkanları ile bir araya geldi.

Bugüne kadar yaptıkları görüşmelerde anlaşma sağlayamadıklarını söyleyen Ahmet Demirci, şöyle konuştu: “Başta 2 asgari ücret olmak üzere anlaşamadığımız ek maddelerimiz var. Biz sendika  genel merkez yönetimi olarak sizinle ilk günden itibaren birlik ve beraberlik içinde bu süreci tamamladık. Burada üretimden gelen gücümüzü kullanma kararımızı hayata geçiriyoruz. Bu anayasal bir haktır. Grevimiz hayırlı olsun. İnşallah bu süreç fazla uzamaz ve karşılıklı anlaşma ile şirketimizle memleketimiz, milletimiz için çalışmaya devam ederiz. Bizim taleplerimiz gayet makuldür. Grev kararı işverenle ilişkilerin kopartılması anlamına gelmez. Yine karşılıklı diyolog içerisinde görüşmeleri sürdürmeye hazırız.”

İşçiler ve sendika yöneticileri daha sonra davul zurna eşliğinde çiftetelli oynayarak grev kararını kutladı. İşçiler, daha sonra işletme çıkışına kadar yürüyüp ‘Bu işyerinde grev vardır’ yazılı pankartı kapıya astı. (Bartın/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kobanê ile kardeş belediye olan beşinci İtalya kenti: Livorno

SONRAKİ HABER

Ahlat'ta belediye inşaatında göçük: 1 işçi öldü, 4 işçi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...