21 Ağustos 2015 10:57

Erdoğan: Bu topraklar bundan sonra da şehit kanıyla yoğrulmaya devam edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Zaman kaybetmeye gerek yok. 1 Kasım'da inşallah Türkiye tekrar seçimi yaşayacaktır" dedi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışı gündeme ilişkin yaptığı açıklamada "Bu ülke toprakları şehit kanlarıyla yoğrulmuştur, bundan sonra da şehit kanlarıyla yoğrulmaya devam edecektir" diyerek, kanın akmaya devam edeceğini söyledi. Ülke insanlarını birbirine kırdıran mücadeleden "zaferle" çıkacaklarını ileri süren Erdoğan, 1 Kasım'da Türkiye'yi seçimlere götüreceğini açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Cuma namazı çıkışında gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Devam eden operasyonların süreceğini ve "şehitlerin kanının akmaya devam edeceğini" belirten Erdoğan, daha önce muhtarlara yaptığı "muhbirlik" çağrısını bir adım daha ileriye taşıdı. Erdoğan, "Halkımız, bölücü terör örgütü unsurlarını kendi arasından ayıklamalıdır. Gerekirse bunları güvenlik güçlerine teslim etmek zorundadırlar" şeklindeki sözleriyle halkları karşı karşıya getirecek tehlikeli bir açıklama yaptı. 

'ÖLMEYE VE ÖLDÜRMEYE DEVAM'

Erdoğan, "Yapılan operasyonlar vs. gereken adımları atıyoruz. Şehitlerimiz oluyor. Bu mücadele esnasına bunların olacağını, olabileceğini TSK'deki bütün kardeşlerimiz biliyor. Bu işten zaferle çıkaracağız. Zaferle çıktığımız zaman da bütün bu şehitler hayırla yad edilecektir. Bu mücadele bu şekilde sürecek. Bu topraklar şehit kanlarıyla yoğrulmuştur, bundan sonra da şehit kanlarıyla yoğrulmaya devam edecektir. Askerimizin polisin bir gayesi vardır, bu ülkenin birliği bütünlüğüdür" şeklinde konuştu. 
Erdoğan, konuşmasında isim vermende kimi yazarları da hedef alarak, halka hesap vereceklerini söyledi. 

1 KASIM'DA SEÇİME GİDİLECEK

Seçim tartışmaları konusunda da "Cumhurbaşkanı olarak ben yetki alanlarımı biliyorum. Bunları sonuna kadar kullanmak durumundayım" diyen Erdoğan, CHP'ye görev vermeyeceğini ise "Beştepe'nin yolunu bilmeyenler benden nasıl böyle talepte bulunuyorlar, bina kaçak diyenlere görev vermeye gerek var mı? Zaman kaybetmeye gerek yok" sözleriyle ilan etti.

Erdoğan, 45 günlük sürenin sonunda Meclis Başkanı ile görüşüp seçim kararı alacağını ifade etti. Erdoğan, "Ülkemizi erken seçime götüreceğiz. Kimi görevlendirirsem yetkilendireyim, görevlendireceğim kişi de seçim hükümetini parlamento içinde ve gerekirse parlamento dışında kabineyi oluşturur ve bununla seçime gideriz. Silahlı kuvvetlerimiz tedbirlerimizi alıyor. Açıklanan tarih 1 Kasım, 1 Kasım'da inşallah tekrar seçime gideriz" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Facebook'ta YPG'li fotoğrafı paylaştığı için tutuklandı

SONRAKİ HABER

Bakan Zeybekci: Kriz gelmez arkadaşlar, Allah aşkına ben söylüyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...