20 Ağustos 2015 00:18

Fenerbahçe, Atromitos deplasmanında

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turu birinci maçında bugün Yunanistan ekibi Atromitos karşısında iyi bir skor alarak avantaj yakalamak istiyor.

Paylaş

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk takımına elendikten sonra yoluna “Kupa 2”de devam eden Fenerbahçe, gruplara kalmak için Yunanistan ekibiyle karşılaşacak. İlk maçta rakibi karşısında galip gelmek isteyen Fenerbahçe, İstanbul’da oynanacak rövanşa rahat çıkmayı hedefliyor. Yunanistan deplasmanında Fenerbahçe’de kırmızı kart cezalısı Danimarkalı Stoper Simo Kjaer ile sakat olan Gökhan Gönül forma giyemeyecek. Yunanistan’ın başkenti Atina’da Peristeri Stadı’nda oynanacak ve İtalyan Hakem Daniele Orsato’nun yöneteceği maç saat 21.00’de başlayacak.

MUHTEMEL 11

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira’nın, Atromitos karşısında Spor Toto Süper Lig’de Eskişehirspor maçına çıkardığı ilk 11’den fazla değişiklik yapmadan takımı sahaya sürmesi bekleniyor. Kalede Volkan Demirel’e şans verecek olan Pereira’nın, sol bekte ligde cezası nedeniyle oynayamayan Caner Erkin’i Hasan Ali Kaldırım’ın yerine oynatacağı öğrenildi. Savunma dörtlüsünü Şener Özbayraklı, Abdoulaye Ba, Bruno Alves ve Caner dörtlüsünden kuracağı öğrenilen Pereira’nın ön liberoda Josef de Souza ile Meireles’i sahaya sürmesi bekleniyor. Sağda Luis Nani, solda Diego Ribas formaya yakın gözükürken ileride Moussa Sow ve Jose Fernandao gol arayacak. Teknik Direktör Pereira’nın, Hollandalı Futbolcu Robin van Persie’yi tam hazır olmadığı gerekçesiyle yine sonradan oyuna alması bekleniyor.

ATROMITOS’U SAHASINDA YENMEK ZOR

Atromitos, kendi sahasında kolay yenilmeyen bir takım. Fenerbahçe, tüm kulvarlarda oynadığı son 22 maçı kaybetmeyen Atromitos, en son 7 Ağustos 2014’te UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Bosna Hersek ekibi Sarajevo’ya 3-1 kaybetti. Atromitos, daha sonra oynadığı 21 maçta 14 galibiyet 7 beraberlik elde etti. Geçen sezon ligde oynadığı 20 maçta da yenilmeyen Atromitos son 50 iç saha maçında ise sadece 2 kez kaybetti.

193. AVRUPA RANDEVUSU

Fenerbahçe, Atromitos maçıyla beraber Avrupa arenasında 193. sınavına çıkacak. Farklı kulvarlarda bugüne dek çıktığı 192 maçın 67’sini kazanan Fenerbahçe, 87 maçı kaybetti, 38 karşılaşmada da sahadan beraberlikle ayrıldı. Bu maçlarda rakip fileleri 237 kez havalandıran sarı-lacivertliler, kalesinde 297 gol gördü.

ATROMITOS 82. FARKLI RAKİP

Atromitos, Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarında karşılaşacağı 82. farklı takım oldu. Avrupa arenasında bugüne dek 31 ülkeden 81 farklı takımla eşleşen sarı-lacivertliler, Yunanistan temsilcisine karşı ilk kez mücadele edecek.
Kupalarda en çok (9 kez) İngiliz ekiplerle eşleşen Fenerbahçe, 8’er kez Fransa, İtalya ve Hollanda, 7 kez de Macaristan takımlarıyla karşılaştı. Alman takımlarıyla 6, Çek Cumhuriyeti, İspanya ve Romanya ekipleriyle 5’er, Portekiz temsilcileriyle 4, Ukrayna ile İsveç takımlarıyla da 3’er kez eşleşen “Sarı Kanaryalar”, Belçika, Polonya, Bulgaristan, Avusturya, Rusya, İsviçre ve Yunanistan takımlarıyla 2’şer kez, Faroe Adaları, Danimarka, Moldova, Sırbistan, Belarus, Güney Kıbrıs, İskoçya, Kuzey İrlanda, Lüksemburg, Arnavutluk, İsrail ve Azerbaycan ekipleriyle ise birer kez rakip oldu.

YUNANİSTAN TAKIMLARINA KARŞI ŞANSI TUTMUYOR

Fenerbahçe’nin, Avrupa arenasında elemeli turlarda Yunanistan takımlarına şansı tutmuyor. Daha önce kupalarda Yunanistan temsilcileri Panathinaikos ve PAOK ile eşleşen Fenerbahçe, iki rakibi karşısında da elenmekten kurtulamadı. 2002-2003 sezonunda o zamanki adıyla UEFA Kupası’nda ilk turda İsveç’in AIK takımını geçen sarı-lacivertliler, ikinci turda Panathinaikos’la eşleşti. İstanbul’daki ilk maçta rakibiyle 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, deplasmanda 4-1’lik mağlubiyetle kupaya veda etti.
2010-2011 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda İsviçre’nin Young Boys takımına elenen Fenerbahçe, Avrupa’da yoluna devam ettiği UEFA Avrupa Ligi kulvarında play-off turunda Yunanistan’ın PAOK takımıyla eşleşti. Selanik’teki ilk maçı 1-0 kaybeden sarı-lacivertli takım, 90 dakikasını 1-0 önde tamamladığı uzatmaya giden maçta 1-1 berabere kalarak elendi.

AVRUPA’DA 4 MAÇTIR GOL ATAMIYOR

Fenerbahçe, son 5 deplasman mücadelesinde kazanamadı ve Avrupa’daki son 4 maçında gol atma başarısı gösteremedi. 2013-2014 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İngiltere’nin Arsenal takımı karşısında 3-0 ve 2-0’lık yenilgiler yaşayan sarı-lacivertliler, aynı kulvarda bu sezon 3. ön eleme turunda Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk takımı karşısında 0-0’lık beraberlik ve 3-0’lık yenilgi gördü.  (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İnsan yapımı insan beyni

SONRAKİ HABER

FED: Şartlar faiz artışının yaklaştığını gösteriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...