Şemdinli'de çatışma: Askerin havan topu evlere isabet etti
Şemdinli-Yüksekova karayolunda hendekleri kapatmak için operasyon başlatan asker ile HPG'liler arasında çatışma çıktı.
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde HPG'lilerin Yüksekova yolu üzerinde açtığı hendeklerin kapatılması için askerlerce başlatılan operasyon sürerken, hendek kapatan askerle ile HPG'liler arasında çatışma çıktı. Yufkalı (Nêrdûşe) köyünün hemen ortasından geçen yolda Binaharê ve Mêlkê Kûçe alanlarında çatışma devam ederken, Haruna Karakolu'ndan da bölgeye top atışları yapıldığı öğrenildi.
Çatışma sırasında Haruna Karakolu'ndan atılan havan topları Nêrdûşe (Yufkalı) köyüne isabet etti. Topların isabet ettiği kimi evlerde büyük hasar oluşurken, ölü veya yaralı olup olmadığı konusunda bilgi edinilemedi. Ancak köylülerin evlerinin altlarındaki bodrum veya sığınaklarda mahsur kaldığı bilgisine ulaşıldı.
Yer yer silah seslerinin yükseldiği bölgede çatışmalar sürüyor. Şemdinli ilçe merkezinin çıkışına kontrol noktası kuran polis ve askerler ise kimsenin çatışma bölgesine gitmesine izin vermiyor. Öte yandan Şemdinli'nin etrafındaki ormanlık alanda başlayan yangın da sürüyor. (Hakkari/DİHA)
Evrensel'i Takip Et