19 Ağustos 2015 11:42

IŞID tarafından Rakka'da çekilen ve ilk kez doğrudan Türkiye'yi hedef alan videoda konuşan 'Ebu Ammar' kod adlı IŞİD'linin, Bursa'da esnaflık yapan ve bir yıl önce 4 çocuğu ile Bursa'dan ayrılan 47 yaşındaki Fatih A. olduğu ortaya çıktı.

IŞID tarafından Rakka'da çekilen 7 dakika 14 saniyelik videosunda tehdit yağdıran ve elinde silah bulunan 'Ebu Ammar' kod adlı IŞID'linin, Bursa'nın Gürsu ilçesinde oturan Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı Fatih A. olduğu ortaya çıktı. İki katlı evinin garaj kısmında tatlı imalatı yapan Fatih A.'yı tanıyan komşuları, şöyle dedi:

"Kendisi zararsız bir kişiydi. Giriş katında tatlı imalatı yapıp sattığı evinin üst katının inşaatına yeni başlamıştı. Tam bitirememişti. Geçen yıl kahvehaneye gelip bizlerden, helallik istedi. Memleketine gideceğini söyledi. Daha sonra o video ortaya çıktı. Bugün polisler de gelip evde inceleme yaptı. Bursa'da o kadar sakalı yoktu."

Mahalle sakinleri Fatih A.'nın ailesiyle Bursa'dan ayrıldıktan sonra IŞİD'e katıldığına ilişkin söylentileri duyduklarını da ekledi. Fatih A.'nın Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde ikinci el cep telefonu sattığı bu işyerini bir süre önce kapattığı belirlendi. (Bursa/DHA)

Evrensel'i Takip Et