18 Ağustos 2015 14:33

HPG'liler Dersim'de Pülümür yolunu trafiğe kapattı

Paylaş

Dersim Valiliği tarafından "Askeri yasak bölge" ilan edilen Ovacık ilçesinin bölgeleri dün öğlen saatlerinden itibaren HPG gerillaları tarafından kontrol altına alınmıştı. Bugün de kontrolünü sürdüren HPG, Pülümür ilçesi karayolunu trafiğe kapattı. "PKK Asayiş Dur" yazılı tabelanın konulduğu Pülümür karayolunu tutan HPG'liler, yoldan geçen araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptı. Propaganda yapan HPG'liler, mevcut iktidarın bu zamana kadar Kürt halkını oyaladığını ifade ederek, sürecin devlet tarafından bozulduğunu belirtti.

HPG'liler, "Kandil'de bombaladıkları alanlarda, yapılan operasyonlarda 400 küsur gerillamızın yaşamını yitirdiğini söylediler. Ancak yanlış. Yanlış aktarımlarla halkı kandırıyorlar. Evet yaralanan arkadaşımız oldu, yaşamını yitiren de oldu ama biz AKP gibi şehitlerimizi saklamıyoruz" dedi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın savaşın durdurulması için elinden geleni yaptığını söyleyen HPG'liler şöyle devam etti: "Dersim'de Dersim gerillaları olarak biz meşru savunma haklarımızı kullanıyoruz. Örgütümüzün de açıklamaları var, biz daha savaşa başlamadık. Elimizi tetiğe götürmedik. Türk Devleti'nin otoritesini kabul etmiyoruz. Kökten reddediyoruz. Bundan sonra bu yollarda, bu dağlarda gerillanın otoritesi, halkın otoritesi var. Bugünden sonra Dersim'de demokratik özerkliğimizi ilan ediyoruz." (Dersim/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kışanak: Tüm kesimler geç olmadan Silvan için harekete geçmeli

SONRAKİ HABER

Sanatçılardan yaşam savunucularına destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...