17 Ağustos 2015 08:15

Suruç'ta yaşamını yitirenler için Kamp Armen'e çınar ağacı

Paylaş

Suruç’ta hayatını kaybedenler için Kamp Armen’de çınar ağacı dikildi. Suruç’taki canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden 33 kişi için, Tuzla’da bulunan Ermeni Yetimhanesi Kamp Armen’de çınar ağacı dikildi.

Basın açıklaması ve halaylar eşliğinde dikilen çınar ağaçlarının ardından konuşan ve annesi Bahar Nazegül Boyraz’ı bu saldırıda kaybeden Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Yasemin Boyraz, “Çınar ağacı dikileceğini duyduğum an ilk kez sevincimden ağladım. Demek ki annem ulu bir çınar olacaktı. Evdekinden tek farkı milyonlarca çocuğunun olması olacaktı. Annemle birlikte kolilediğimiz oyuncakları veremediği çocukları, bundan sonra o adını verdiğimiz çınar altında barışın filizini süreceklerdi. O ulu çınar, Anadolu hümanizmini çocuklara aşılar. Ağacın gölgesinde oturmayı sever annem. Sonra bir de düşündüm ki, bu kampı yıkmak istiyorlar, destek olmalıyız ve inadına yaşasın halkların kardeşliği” dedi.

Nazegül Boyraz adına dikilen çınar ağacının dikilmesi için düzenlenen törene Boyraz’ın eşi Bayram Boyraz ve çocukları katıldı.

Hatırlanacağı gibi çınar ağaçlarının dikildiği Kamp Armen’in yıkılmaması ve tapunun iade edilmesi için kampta uzun süredir nöbet tutan gönüllüler saldırıya uğramıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bayık: ABD çatışmaları sona erdirmek için arabuluculuk rolü üstlenebilir

SONRAKİ HABER

Mısır’da tartışmalı ‘terörle mücadele yasası’ onaylandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...