14 Ağustos 2015 04:48

Onur Özbizerdik tutuklandı

Paylaş

Dündar Kılıç'ın torunu Alaattin Çakıcı'nın üvey oğlu Onur Özbizerdik, ruhsatsız silah bulundurmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Onur Özbizerdik, hava değişimine gelen asker yeğeni Orhun Hacısüleymanoğlu ile Sarıyer'de yemek yerken ruhsatsız silah bulundurduğu gerekçesiyle Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Onur Özbizerdik ve Orhun Hacısüleymanoğlu, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ndeki işlemlerin ardından, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevkedildi. Savcılık tarafından sorgulanan Özbizerdik ve Hacısüleymanoğlu, sevk edildikleri nöbetçi hakimlik tarafından ruhsatsız silah ve mermi bulundurmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Onur Özbizerdik, mahkemedeki ifadesinde, "Saat 23.00 sıralarında, askerden izne gelen yeğenim Orhun Hacısüleymanoğlu yanımda olduğu halde Sarıyer Yeniköy Mahallesi Yalı Balık isimli restoranda oturduğum sırada içeriye 7-8 tane polis memuru girdi. Önce yanıma polis amiri gelip, 'Gel seninle bir şey konuşacağız, yan masaya gidelim' dedi. Bana, 'Sen silahsız gezmezsin, üzerinde silah varmış' deyince, tatsızlık olmasın diye, arkadaşımdan bir süre ödünç olarak kullanmak için silah almıştım. Park halinde bulunan araçta silahım olduğunu söyleyerek amir ile birlikte araca gittik. Silahı kendi isteğimle teslim ettim. 155'in aranarak hakkımda ihbarda bulunulduğu söylendi. Ancak böyle bir ihbar yoktur. Beni 3-4 gündür takip ediyorlardı dedi.

12 yaşından beri kendisini korumak için silah taşıdığını söyleyen Özbizerdik'in, "Ben 3-4 gündür Tarabya Spor Kulubü'nün Fahri Başkanlığı'nı yaparak yönetimine girdim. Hayatı normalleştirmeye çalışıyorum. Beni aldıklarında silahtan kimsenin tutuklanmayacağını, ifademin alınarak serbest bırakılacağımı söylemişlerdi" dediği öğrenildi.

KÖPEK ALARAK SORUMLULUK TAŞIMAYA BAŞLAMIŞ!

Özbizerdik'in avukatının da, yaptığı savunmada, “Müvekkilim son 3 aydır hayatını düzene sokmaya çalışmaktadır. Ev tutmuş, köpek alarak sorumluluk taşımaya başlamış, spor kulübünde gönüllü olarak çalışma arzusundadır. Serbest bırakılmasını ve tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz. Aksi, müvekkilimin hayatının kırılma noktası olacaktır. Bizde bir umut uyandırmıştır. Kendisine son bir şans verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Kararını açıklayan Nöbetçi Hakimlik, “Ruhsatsız ateşli silahlar ile mermiler satın almak ve taşımak" suçundan dolayı, suçun niteliği, mevcut delil durumu ve şüphelinin kaçma şüphesini gözönüne alarak, Onur Özbizerdik'in tutuklanmasına hükmetti.

Özbizerdik ile birlikte gözaltına alınan Orhun Hacısüleymanoğlu'nun da, olay sırasında restoranın tuvaletine atılan silahın sahibi olduğu belirtilerek, aynı suçtan tutuklandı. Hacısüleymanoğlu askeri cezaevine gönderildi.

SEVGİLİSİNİ DÖVMÜŞTÜ

Daha önce adı birçok silahlı yaralamaya karışan Özbizerdik, geçtiğimiz aylarda da sevgilisi Melis Çakır'ı darbettiği için gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı. Ancak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Özbizerdik hakkında iddianame hazırlayarak, "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, Kasten yaralama ve Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçlarından dolayı 6 yıldan 23 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmıştı.

Onur Özbizerdik'in ayrıca, sevgilisinin annesi Zehra Oya Kokucu'ya karşı tehdit ve hakarette bulunduğu gerekçesiyle 9 aydan 4 yıla kadar hapis cezası isteniyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

118 Emniyet müdürü emekliye sevk edildi

SONRAKİ HABER

Suruç Katliamı'nda yaralanan Mert Cömert yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...