13 Ağustos 2015 09:09

Toprağa verilen HPG'li Eltürk'ün cenazesinde işkence izleri

Varto'da çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG'li Kevser Eltürk, kadınların omuzlarında memleketinde yol yolculuğuna uğurlandı. Kadınlar, cenazeye işkence edildiğini ve boynunda ip izlerinin hala bulunduğunu kaydetti.

Paylaş

Muş'un Varto ilçesinde 10 Ağustos'ta çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Kevser Eltürk'ün cenazesi, memleketi Van'ın merkez İpekyolu ilçesine bağlı Yanimahalle Şehitliği'nde kadınların omuzlarında toprağa verildi.

Malatya Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından ailesi tarafından teslim alınan HPG'li Eltürk'ün cenazesi, dün Van'a getirildi. Sabah saatlerinde cenazenin bulunduğu Büyükşehir Belediye Garajı önünde bir araya gelen kitle, yüzlerce araçlık konvoyla cenazeyi Yenimahalle Şehitliği'ne doğru yola çıkardı. 

"Bıji serok Apo", "Şehit namirin" ve PKK halktır halk burada" sloganlarının atıldığı cenaze törenine, HDP Van milletvekilleri DBP, HDP il ve ilçe yöneticileri, belediye eşbaşkanları ve binlerce yurttaş katıldı.
2006 yılında PKK'ye katılan Eltürk'ün cenazesini yıkayan kadınlar, cenazeye işkence edildiğini ve boynunda ip izi bulunduğunu kaydetti. 

Cenaze dua ve sloganlar eşliğinde toprağa verildiğinde törene katılan aile fertleri fenalık geçirdi. Yapılan saygı duruşunun ardından konuşan DBP Van İl Eşbaşkanı Hamiyet Şahin, Eltürk'ün Kürtlerin onuru ve namusu için yaşamını belirterek, yaşanan tüm ölümlerden AKP'nin sorumlu olduğunu söyledi. Törende konuşan HPG'li Eltürk'ün ağabeyi Abdullah Eltürk, kardeşinin Kürt halkına yapılan zulme tahammül edemediği için PKK'ye katıldığını ifade ederek, kardeşinin halkının onuru için yaşamını yitirdiğini vurguladı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Mardin'de bazı bölgeler 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edildi

SONRAKİ HABER

İspanya’da demiryolu işçileri 4 günlük grev kararı aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...