12 Ağustos 2015 12:10

Iğdır'da bir HPG'li yaşamını yitirdi iddiası

Ağrı Dağı eteklerinde bulunan Pamukdağı geçidinde askerler ile HPG'liler arasında dün çıkan çatışmanın ardından Kobra helikopterlerinin alanı bombalaması sonucu bir HPG'linin yaşamını yitirdiği ileri sürüldü.

Paylaş

Ağrı Dağı eteklerinde bulunan Pamukdağı geçidinde dün HPG'liler ile askerler arasında çıkan çatışmanın ardından Kobra tipi helikopterlerin alanı bombalaması sonucu bir HPG'linin yaşamını yitirdiği ileri sürüldü. Kimlik bilgileri öğrenilemeyen HPG'linin cenazesinin Erzurum Adli Tıp Kurumu'na götürüldüğü belirtildi. Çatışmada bir TIR da yakılarak kullanılamaz hale getirildi. Çatışmanın ardından bölgeye giden HDP Iğdır milletvekilleri M. Emin Adıyaman ve Kıznaz Türkeli, DBP ve HDP yöneticileri ile belediye eş başkanlarının da aralarında bulunduğu kitle, olay yerinde incelemelerde bulundu. 

KORHAN'DA CANLI KALKAN EYLEMİ BAŞLAYACAK

Öte yandan yaşanan çatışmanın ardından bölgeye giden yurttaşlar, bölgede olası bir çatışmanın önüne geçmek amacıyla Korhan Yaylası'nda canlı kalkan eylemi başlatacak. Eylemin gün içerisinde başlayacağı belirtildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan’dan AKP’ye koalisyon rotası

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da jandarma karakoluna roketatarlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa