11 Ağustos 2015 04:27

Ferguson'da olağanüstü hal ilan edildi

Paylaş

ABD’de 1 yıl önce 18 yaşındaki siyah genç Michael Brown’un beyaz polis Darren Wilson tarafından öldürülmesi sonrası büyük eylemlere sahne olan Ferguson’da benzer sahneler tekrarlanıyor. Cinayetin ve ardından başlayan direnişin yıl dönümünde polis, 18 yaşındaki siyah bir genci vurdu. Polisin kendilerine ateş ettiğini öne sürdüğü Tyrone Harris Jr.’ın durumu kritik. Olay sonrası yükselen protestolar sonrası kasabada bir kez daha olağanüstü hal ilan edildi.

Polis, olayın Pazar gecesi düzenlenen “barışçıl” gösteriler esnasında iki grubun karşılıklı ateş açması sırasında yaşandığını bildirdi. Harris'in babası oğlunun olay sırasında silahsız olduğunu ve rakip çeteler arasındaki çatışmada arada kaldığını söyledi. Olağanüstü hal ilanı sonrası çevre yerleşimlerden Ferguson’a polisler getirildi.

Brown'un öldürülüşünün yıl dönümü olan Pazar günü West Florissant Avenue'de büyük bir kalabalık toplanmış, Michael Brown'un vurulduğu yerde 4 buçuk dakika saygı duruşunda bulunmuştu. 4 buçuk dakika, Brown'un vurulduktan sonra yerde bırakıldığı süreye tekabül ediyor.

Haftasonu ve Pazartesi günü boyunca, Michael Brown’u anan Ferguson’lular gün boyu kentte sivil itaatsizlik eylemleri gerçekleştirmişti. Eylemler sırasında 200'ü aşkın kişi gözaltına alındı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sultanbeyli saldırısı kiralık otomobil ve sahte kimliklerle gerçekleştirilmiş

SONRAKİ HABER

Mültecilerin evleri yıkılıyor, belediye ve valilik izliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...