07 Ağustos 2015 14:02

Kabil’de sivillere saldırı: 8 ölü

Paylaş

Afganistan’ın başkenti Kabil’de bomba yüklü bir kamyonla düzenlenen ve sivilleri hedef alan saldırıda en az 8 kişi öldü, 100’den yaralı var.

Afganistan’da Taliban lideri Molla Ömer’in ölümünün ardından düzenlenen en büyük saldırıda 7 kişi öldü. 100’den fazla da yaralı var. Başkent Kabil’deki saldırı, tam da Taliban liderliğindeki geçiş sürecinde gerçekleştirildi. Ölenler arasında kadınlar ve çocuklar da bulunuyor. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Vahidullah Mayar, “7 ölü var. 198 kişi de hastanelere kaldırıldı. Ölü sayısının artmasından endişeliyiz” dedi. 

Kabil Emniyet Müdürü Abdurrahman Rahimi ise 8 kişinin öldüğünü, 128 kişinin de yaralandığını söyledi. Rahimi, “Şah Şahidi semtindeki kalabalık bir bölgeye park edilen bomba yüklü kamyon havaya uçuruldu” dedi. 

Rahimi, gece saatlerinde meydana gelen saldırının Savunma Bakanlığı yerleşkesi yakınında gerçekleştiğini, ancak ölen ve yaralanan herkesin aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sivillerden oluştuğunu açıkladı. Rahimi, çevredeki evlerde bulunan kapı ve pencerelerin patlama sırasında zarar gördüğünü kaydetti. 

BM’nin Çarşamba günü yayınladığı rapora göre, 2015 yılında 1592 sivil saldırılarda hayatını kaybetti. 3 bin 329 sivil de yaralandı. Afganistan’ın başkenti Kabil’de bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda 8 kişi öldü, 198 kişi yaralandı. (DIŞ HABERLER)

 

 

ÖNCEKİ HABER

‘IŞİD 230 Hıristiyanı kaçırdı’

SONRAKİ HABER

Yemen’deki Fransız rehine serbest kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...