07 Ağustos 2015 11:21

Asker annesinden Erdoğan'a: Artık yeter barış istiyorum

Van Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Silopi'de askeri kışlaya yapılan saldırıda yaşamını yitiren Er Abdulhalit Araz'ın annesini ziyaret ederek, başsağlığı diledi. Anne Şefkiye Araz, 'Erdoğan da oğlunu askere gönderebilir mi? Hayır. Benim çocuğumu savaşa göndererek, ölümüne sebep olmayı biliyorsunuz. Yeter artık, barış istiyorum' dedi.

Paylaş

Şırnak Silopi'de 4 Ağustos günü askeri kışlaya yapılan saldırıda yaşamını yitiren Er Abdulhalit Araz için Van'ın Özalp ilçesine bağlı Molatopuz Mahallesi'nde kurulan taziye, Van Barış Anneleri Meclisi tarafından ziyaret edildi. Aileye başsağlığı dileğinde bulunan kadınlar adına konuşan Barış Anneleri Meclisi üyesi Garip Erinç, biran önce savaşın sona ermesi için çaba sarf etmeleri ve Kürt halkının savaşın durması için çocuklarını askere göndermemesi gerektiğini dile getirdi. 

ASKER ANNESİ: YETER ARTIK, BARIŞ! 

Burada konuşan Araz'ın annesi Şefkiye Araz ise, "Yeter artık, sizden rica ediyorum, ben barış istiyorum. Benim ciğerim yandı, başka annelerin ciğeri yanmasın. Ben bu acıyı yaşadım, kimse yaşamasın. Erdoğan da oğlunu askere gönderebilir mi? Hayır. Hepimiz Kürt olduğumuz için öldürülüyoruz. Erdoğan'ın ciğeri de benim gibi yanar mı? Hayır. Ben barış istiyorum. Kimsenin çocuğunun ölmesini istemiyorum. Kimsenin kanı yere dökülmesin" dedi. 

Çocuğunun katilinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu vurgulayan Araz, "Emine Erdoğan'a sesleniyorum; senin de oğlun var, sen de oğlunu savaşa gönderebilir misin? Benim çocuğumu savaşa göndererek, ölümüne sebep olmayı biliyorsunuz" diye tepkisini dile getirdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Katledilen Kamuran Bilin'in babası: Oğlumu keskin nişancılar vurdu

SONRAKİ HABER

Bismil'de 3 kamyon yakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...