06 Ağustos 2015 13:40

Halk, Cudi'deki yangını söndürmek için seferber oldu

Şırnak'ın Cudi Dağı'nda devam eden yangını söndürmek bölgeye giden yurttaşların çalışmaları devam ederken, yangından etkilenen ve kendilerinde haber alınamayan yurttaşlara ulaşıldı.

Paylaş

Şırnak'ın Cudi Dağı'nda günlerdir helikopterler ve çevrede bulunan karakollardan yapılan top ve obüs atışlarından kaynaklı başlayan yangın onlarca hektarlık alanı kül etti. Günlerdir devam eden yangına güvenlik gerekçesi ile müdahale edilemezken, sabahın erken saatlerinden itibaren DBP ve HDP il örgütlerinin çağrısı ve Şırnak Belediyesi'nden yapılan anonslar üzerine başta Şırnak merkez olmak üzere çevre köy ve beldelerden yüzlerce yurttaş, sabah saatlerinden itibaren yangının devam ettiği Cudi Dağı'na hareket etti. 

Yangına müdahale etmek için Cudi Dağı'na tırmanan DBP ve HDP Şırnak Eşbaşkanları Salih Gülenç ve Sekvan Kılınç ile bazı yurttaşlardan uzun süre haber alınamazken, bunun üzerine Şırnak merkeze yapılan yardım çağrısından sonra yüzlerce yurttaş hem arama kurtarma çalışmalarına hem de yangını söndürmek için belediye önüne akın ederek Cudi Dağı'na hareket etti. Yurttaşların uzun arama ve kurtarma çalışmalarının sonunda, yoğun dumandan etkilenen Salih Gülenç ve Sekvan Kılınç ile birlikte çok sayıda yurttaş güvenli alana ulaştırıldı.

Yurttaşlar kendi araçları ile yangını söndürmek için alana akın ederken, kimi yurttaşlar da yangın söndürme çalışmalarına katılanlar için su, yiyecek ve zehirlenmelere karşı acil yardım malzemeleri ve yangın söndürme çalışmaları için kazma, kürek ve tırmıklar taşıdı. 
Rüzgarın etkisi ile yayılan yangın Cudi'nin büyük bir alanında etkisini arttırarak devam ederken, yurttaşlar kendi imkanları ile yangını söndürmede yetersiz kalıyor. Yer yer alevlerin yükseldiği alanlarda birçok yabani hayvanın da bölgeden kaçtığı görüldü. 

Bölgede yurttaşların bulunduğu yerlere yakın obüs ve top atışlarının da yapıldığı ve birçok noktada yangınların çıktığı belirtildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HPG'linin cenazesi kimsesizler mezarlığına defnedilecek

SONRAKİ HABER

Barış Bloku barış mitingine çağrı yaptı: Barışın sesini yükseltelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...