06 Ağustos 2015 08:59

8 çocuk annesi cezaevinde ölümle burun buruna

Adana Karataş Kadın Kapalı Kadın Cezaevi'nde tutulan 8 çocuk annesi Feride Arbuz, yakalandığı kanser hastalığının pençesinde yaşam mücadelesi veriyor.

Paylaş

Adana Karataş Kadın Kapalı Kadın Cezaevi'nde tutulan 8 çocuk annesi Feride Arbuz, yakalandığı kanser hastalığının pençesinde yaşam mücadelesi veriyor.

DİHA’ya konuşan Feride Arbuz’un eşi Hüseyin Arbuz,  cezaevine girmeden önce meme kanserine yakalanan ve tek göğsü alınan eşinin hastalığının cezaevinde daha da ilerlediğini söyledi. Kanserin tüm vücuda yayıldığını belirten Hüseyin Arbuz, Feride Arbuz’un cezaevi koşulları nedeniyle gerekli tedaviyi göremediğini bu yüzden bir an önce serbest bırakılmasını istedi. 2011 yılının Aralık ayında "örgüt üyeliği" ve "yardım yataklık" suçlamasıyla 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılıp, Adana Karataş Kadın Kapalı Cezaevi'ne konulan Feride Arbuz, kanser hastalığı nedeniyle 2 kez ameliyat oldu. Cezaevine girdikten sonra tedavisi aksayan Arbuz’un tahliye edilmesi için Adalet Bakanlığı'na yapılan başvurulardan ise hiçbir sonuç çıkmadı.

Eşinin 4 yıldır ölüme mahkûm edildiğini söyleyen Hüseyin Arbuz, “Sağlam bir insan cezaevinde hasta olurken, hasta bir insan nasıl iyileşsin" diye isyan etti. Feride Arbuz'un cezaevi koşullarında tedavisinin mümkün olmadığını belirten Adana TUHAD FED Temsilcisi Mehmet Akar da hasta mahpusların devlet tarafından ölüme terk edildiğini vurguladı. Akar, Arbuz ve diğer hasta tutukluların serbest bırakılması için verdikleri mücadeleye kamuoyunun da duyarlı yaklaşmasını istedi. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İslami dernek başkanı tecavüzden tutuklandı

SONRAKİ HABER

Gülsuyu Gülensulu kadınlar: Savaşa karşı yaşamı savunma zamanıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa