05 Ağustos 2015 15:01

Rögara giren 2 ASKİ işçisi metan gazından öldü

Paylaş

Aydın Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'nde (ASKİ) görevli 2 işçi, temizlik için girdiği Kuşadası'ndaki bir rögarda zehirlenerek öldü. İşçilerin ölümüne ilk belirlemelere göre metan gazı neden oldu.

Olay, bugün saat 15.30 sıralarında, Atatürk Bulvarı Kasım Yaman Parkı karşısındaki yolda meydana geldi. ASKİ'de görevli işçiler, bugün bulvar üzerindeki rögarlarda genel temizlik ve bakım çalışması yapmaya başladı. İşçilerden 39 yaşındaki İsmail Tavas ve 50 yaşındaki Hasan Fıstıkçı, gerekli hazırlığını yaparak rögara indi. Kısa bir süre sonra işçilerin "Bizi yukarı çekin" dediğini duyan mesai arkadaşlarından Turgay Yağcıoğlu ve Abdulgani Arslan, yardım için rögara indi, ancak gazdan etkilendi. Arkadaşlarının hemen çıkardığı Yağcıoğlu ve Arslan ambulansla hastaneye kaldırılırken, içerdeki Tavas ve Fıstıkçı'yı kurtarma çalışması başlatıldı.

CESETLERİNE ULAŞILDI

Oksijen tüpüyle rögara inen itfaiye erleri, önce ipe bağladıkları İsmail Tavas'ı yukarı çıkardı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Tavas'ın öldüğü belirlendi. Rögar içinde uzak bir alana gittiği belirlenen Hasan Fıstıkçı'nın dışarı çıkartılması için ilk olarak rögarın ağzı iş makineleriyle genişletildi. Ardından rögarın içinde biriken su çekildi. Ardından 2 AKUT görevlisi içeri girip, sedyeye bağlanan Fıstıkçı'nın cansız bedenini çıkardı.

Olay yerine gelen Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ile Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Eryiğit, çalışmaları yerinde izledi. Ölen işçilerin cesetleri, Kuşadası Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

ÜÇ KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ İŞ CİNAYETİNDE KURTARILMIŞTI

Rögarda yaşamını yitiren işçilerden Hasan Fıstıkçı'nın bir grup arkadaşıyla 2013 yılında, Kuşadası'na bağlı Değirmendere Mahallesi Demirköprü Mevkii'nde bulunan derin deşarj kuyusunda metan gazına maruz kaldığı ortaya çıktı. Üç kişinin öldüğü olayda kurtarılan iki işçiden Hasan Fıstıkçı yine metan gazına mahsur kaldı ve yaşamını yitirdi. (Aydın/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kars'ta da 'özel güvenlik bölgeleri' oluşturuldu

SONRAKİ HABER

Didim'de mültecileri taşıyan lastik bot battı: 2 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...