04 Ağustos 2015 09:50

Viyadük inşaatında harcın altında kalan 4 işçi hayatını kaybetti

Çanakkale otoyolunun Koyundere Mevkii'ndeki yapımı devam eden viyadük inşaatında beton dökülmesi sırasında çelik konstrüksiyon iskelenin yıkılması sonucu 4 işçi enkaz altında kalırken, 7 işçi yaralandı. Yapılan çalışmaları sonucu enkaz altından 4 işçinin cesedi çıkarıldı

Paylaş

Çanakkale otoyolunun Koyundere Mevkii'ndeki yapımı devam eden viyadük inşaatında beton dökülmesi sırasında çelik konstrüksiyon iskelenin yıkılması sonucu 4 işçi enkaz altında kalırken, 7 işçi yaralandı.

Menemen ilçesine bağlı eski beldelerden Koyundere'de Gazi Mahallesi yakınındaki, İzmir-Çanakkale Otoyolu viyadük inşaatında beton dökülmesi sınasında, bugün öğle saatlerinde, çelik konstrüksiyon iskele yıkıldı. İskelenin çökmesiyle birlikte, burada çalışan işçilerden 7'si yaralanırken, 4 işçi iskele parçaları ve tonlarca harcın altında kaldı. Yaralı işçiler Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Olay yerine İzmir Büyükşehir Beledilyesi itfaiye ve AKS 110 ekipleri ile çok sayıda ambulans gönderildi. İskelenin yıkılmayan bölümünün de çökmemesi için bir vinç ile önlem alınırken, iş makinelerinin de desteğiyle enkaz altında kalan işçilere ulaşmak için görevliler çalışmalarını sürdürüyor.

İşçiler kazanın yeterli iş güvenliği önlemlerinin alınmamasından kaynaklı gerçekleştiğini söyledi. Yine işçilerin verdiği bilgilere göre ambulans ve kurtarma ekipleri yarım saat sonra kaza yerine geldi.

Demir ve betonların altında kalan 4 işçinin cesedine ulaşıldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yüksekova Emniyet Müdürlüğü'ne roketli saldırı

SONRAKİ HABER

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen: Yaşananlar 1990 görünümlü 1930 modeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...