03 Ağustos 2015 12:04

Otostopçu robot saldırıya uğradı

Almanya ve Kanada’dan sonra ABD’de 'tek başına' seyahate çıkan otostopçu robot hitchBOT, kimliği belirsiz kişilerin saldısına uğradı. Saldırı üzerine hitchBOT projesi rafa kaldırıldı.

Paylaş

Robotu geliştiren ekipten, Kanada’nın Toronto Ryerson Üniversitesi uzmanı Frauke Zeller, hitchBOT’un ABD turunun ikinci haftasında saldırıya uğradığını söyledi. Zeller, robotun başının ve kollarının Philadelphia eyaletindeki bir otoparkta kimliği belirsiz kişilerce koparıldığını açıkladı. Robotun ABD’nin en doğusundaki Massachusetts’ten batıdaki Kaliforniya eyaletinde otostop çekerek gitmesi planlanıyordu. Saldırı üzerine hitchBOT projesi rafa kaldırıldı.

BİRAHANEYE GÖTÜRÜP SELFIE ÇEKTİLER

Deutsche Welle’nin haberine göre, hitchBOT adı verilen sosyal deneyle “robotların insanlara güvenip güvenemeyeceği” sınanıyordu. Otostopçu robot şimdiye kadar bu alanda olumlu deneyimler edinmişti. Robot, “metal kafasına” öpücük konduranlardan birlikte selfie çektirenlere kadar birçok iyi niyetli insanla “tanışmıştı”. Kanada’da bir grup onunla gezintiye çıkmış ve kamp yapmıştı. Almanya’da ise birahaneye götürülmüş. hitchBOT projesinin web sitesinde ABD’deki olayın ardından, “Bazen iyi robotların başına kötü şeyler gelebiliyor. İnsanlara olan sevgim hiçbir zaman azalmayacak” mesajına yer verildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Zihinsel engelli kadına tecavüz davasında 'rızası var' beraati

SONRAKİ HABER

AKP ile CHP heyetleri son kez bir araya geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...