02 Ağustos 2015 13:50

Balıkesir TMMOB’dan Albayraklar santraline destek

Paylaş

C. Saffet YILMAZ
Balıkesir

Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Paşaköy mahallesinde Albayrak Kağıt Fabrikası’nın kuracağı enerji santralinin termik santral olmadığını öne sürdü. İKK Dönem Sözcüsü ve Mimarlar Odası Şube Başkanı M. Ali Özerk kurulacak tesisin çevreye zarar vermeyeceğini iddia etti. Bir kaşık suda fırtına koparılmaması gerektiğini belirten Özerk, odaların ‘Çarşı her şeye karşı’ olarak nitelendirilmemesi gerektiğini belirtti. Oysa Paşaköy mahallesi sakinleri uzun bir süreden bu yana yapılacak olan termik santrale çevreye vereceği zararlar ve hava kirliliğine neden olacağı gerekçeleri ile karşı çıkarak birçok eylem yapıyor.

‘AMACIMIZ BİR KAŞIK SUDA FIRTINA KOPARMAK DEĞİL’

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu adına basın toplantısı düzenleyen Mimarlar Odası Şube Başkanı M. Ali Özerk şöyle konuştu: “Biz bilimsel verilere, araştırmaya dayanan kamu yararına çalışan kurumlarız. Amacımız bir kaşık suda fırtına koparmak değil. Biz Albayrak Kağıt Fabrikası Genel Müdürü Ahmet Taşçı ile de bir görüşme yaptık ve çeşitli verileri aldık. Kendisi uzun yıllar yurt dışında çalışmış. Bu konuda bilgi ve deneyime sahip olduğu kanaati bizde oluştu.” 

‘TERMİK SANTRAL DİYEMEYİZ’

Albayrak Kağıt Fabrikası’nın kuracağı tesis hakkında bilgilendirmede bulunan Özerk, “Kağıt Fabrikası’nda kendi enerjisini üretecek bir enerji santrali projesi var. Biz buna termik santral diyebilir miyiz? Bana göre diyemeyiz. Bu bir termik santral değil çünkü” diye konuştu.

‘ÇARŞI HER ŞEYE KARŞI ANLAYIŞINDA DEĞİLİZ’

Özerk sözlerine şöyle devam etti: “Odaları ‘Çarşı her şeye karşı’ şeklinde algılamamak lazım. Biz yeni kağıt fabrikasının SEKA’dan daha az kirlilik yaratacağını gördük. Fabrika ve fabrikanın içinde kendisini besleyecek kadar bir ünite. Az önce bir hesap yaptık. Her gün 100 evin yaktığı kömür kadar kirlilik yapacak. Arkasına gücü alırsa ÇED’e uyacak mı? Bizim bütün korkumuz o. Bir şey kontrol edilmeyecek diye herkes potansiyel hırsız olarak görmemek lazım. Halkı şu şekilde bilinçlendirmek lazım. Biz halk olarak oranın denetimini yapacağız. Bu denetimden kaçarsanız veya bize denetletmezseniz o zaman biz her şeyi yapma hakkına sahibiz.”

ÖNCEKİ HABER

Bielefeldliler Türkiye'deki katliamları protesto etti

SONRAKİ HABER

Şemdinli'de askerin top atışlarıyla çıkan yangın sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...