27 Temmuz 2015 16:40

Ankara'da polis, akli dengesi olmayan vatandaşa saldırdı

Kızılay Konur Sokak’ta bugün 3. kez saldıran polisin hedefi bu sefer herkesin 'Yaşar Abi' diye seslendiği akli dengesi yerinde olmayan bir vatandaş oldu.

Paylaş

Ankara’nın en işlek caddelerinden olan Yüksel ve Konur sokakta bugün polis şiddeti eksik olmadı. Gün boyu kimseye rahat nefes aldırmayan polis önce sabah saatlerinde gençlik örgütlerinin hemen her gün açtığı stantlara saldırarak 8 kişiyi göz altına aldı.

Stantların kaldırılmasıyla da tatmin olmayan polisler, birkaç saat sonra da Konur Sokak’ta Halkevlerinin Suruç’la ilgili astığı bir pankarta göz diktiler. İtfaiye ve çok sayıda çevik kuvvetle pankartı indiren emniyet, itiraz eden bir kişiyi de gözaltına aldı.

Ardından SGDF’nin de arasında bulunduğu birçok gençlik örgütü Suruç Katliamı’nın beri yükselen devlet şiddetini ve gözaltı furyasını protesto etmek için akşam saatlerinde Konur Sokak’ta basın açıklaması yaptı. Yüksel Caddesi’nde yapılan basın açıklamasının bitmesinin ardından sivil polisler, her gün Konur Sokak’ta olan Yaşar ismindeki akli dengesini yitirmiş bir vatandaşa saldırdı.

Bağırarak konuşma yapmasıyla tanınan Yaşar’ın üstüne çullanan yaklaşık 40 polis, Yaşar’ı yaka paça gözaltına aldı. Çevredekilerin müdahale etmesi üzerine sokağa giren çevik polis gaz sıkarak saldırdı. Bununla birlikte Konur Sokak’ta gözaltına alınanların sayısı 10’a yükseldi. (Ankara/EVRENSEL)

Polis şimdi de Kızılay’da pankart indirdi, itiraz eden gözaltına alındı

Suruç'ta yaşamını yitirenler için açılan taziye çadırına polis saldırısı

ÖNCEKİ HABER

‘Karakol basacaklardı’ denilen gençlerin düğüne gittiği kanıtlandı

SONRAKİ HABER

Van'da zırhlı araca silahlı saldırı: 1 asker yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...