24 Temmuz 2015 18:05

Adana'da 5 çocuk serbest bırakıldı

Adana'da bu sabah yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 5 çocuk çıkarıldıkları savcılıkça serbest bırakıldı. HDP üyelerinin de aralarında bulunduğu 30 kişi ise halen gözaltında tutuluyor.

Paylaş

Adana'nın Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde bu sabah yapılan ev baskınlarında içerisinde HDP üyelerinin de bulunduğu 5'i çocuk 35 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan H.Ö. Ş.A., Ş.S.D., A.D. ve Y.D.adlı çocuklar Adana Çocuk Şubesi'ndeki ifade işlemleri ardından Adana Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılıkça ifadeleri alınan 5 çocuk serbest bırakıldı. HDP üyelerinin de aralarında bulunduğu 30 kişinin ise Adana Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ile Yüreğir İlçe Jandarma Komutanlığı'nda tutulduğu öğrenildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'nde, Cemil Demir, Mustafa Azboy, Agit Tarhan, Agit Yağız, Hüsnü Elçik, Emre Yağız, Çelebi Buşahin, Mevlit Kutli ile isimleri öğrenilemeyen 7 kişinin daha tutulduğu öğrenildi. Yüreğir İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ise Bahri Kaplan, Ferhat Kaplan, Engin Özer, Mustafa Özer, Osman Özer, Şahin Özer, Mehmet Ali Kaya, Mecnun Hasanoğlu ve Velat Hasanoğlu adlı yurttaşların tutulduğu belirtildi. HDP'lilerin 2014 Ekim ayında Adana'nın Yakapınar, Misis ve Geçitli mahallelerinde yapılan gösterilere katıldıkları iddiasıyla gözaltına alındıkları öğrenildi. 9 kişinin yarın Adana Adliyesi'ne sevk edileceği bildirildi. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Midyat'ta DEM-GENÇ üyesi 2 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Kozluk'ta hükümet konağına ses bombalı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...