20 Temmuz 2015 10:20

EMEP: Suruç’taki saldırıyı lanetliyoruz

Paylaş


Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan yaptığı yazılı açıklama ile Suruç’ta Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerine yönelik katliamı kınadı.

AKP iktidarında sürdürülen dış politikanın olumsuz yansımalarının katliamlara dönüştüğünü vurgulayan Gürkan “Reyhanlı ve Gaziantep patlamaları açığa kavuşturulmazken, seçimlerde Diyarbakır’da katliam provası yapıldı ve halen gerçek faillere dair bir netlik açığa çıkarılmadı.

Bugün de Kobanê'nin inşa çalışmalarına katılmak için yola çıkan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi gençlerin Suruç’ta açıklama yapmak üzere iken uğradıkları bombalı saldırıyla bir katliam daha yaşandı. Katliam görüntüleri saldırının boyutunu göstermektedir. Büyük ihtimalle yola çıktıkları andan itibaren emniyet güçlerince de takip edilen gençlik grubunun böyle bir saldırıya maruz kalması da düşündürücüdür” dedi.

Yıllardır Ortadoğu’ya dair AKP iktidarının sürdürdüğü dış politikanın, Adana’da aranan TIR’larda ilaçların altına saklanan silahların, bu aramayı yapanların yargılanmasının, yıllarca IŞİD’in “terörist” olarak nitelendirilmemesi aksine işbirliği yürütülmesinin, IŞİD terörünü Türkiye’nin içine taşıdığını belirten Gürkan şunları söyledi: “SGDF’li gençlere yapılan bu saldırı tüm demokrasi ve barış güçlerine, halka yapılmıştır, lanetliyoruz. ESP ve SGDF üyeleriyle dayanışma içinde olduğumuzu bildiriyor, sorumlularının açığa çıkarılması, akıbetinin diğer katliamlar gibi olmaması için yetkilileri ivedilikle göreve çağırıyoruz” (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

İçişleri Bakanlığı: Suruç'taki saldırıda ölü sayısı 27, yaralı sayısı 100

SONRAKİ HABER

ESP: Suruç'taki katliamın sorumlusu IŞİD'i koruyan AKP'dir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa