19 Temmuz 2015 11:24

Çemê Karê Yayla Festivali'ne 'güvenlik' engeli

Herekol Dağı eteklerinde düzenlenen ve geçen yıl 'güvenlik' gerekçesiyle izin verilmeyen Çemê Karê Yayla Festivali'ne gitmek isteyen yurttaşlar, asker ve polisin engeline takıldı. Pervari çıkışında durdurulan aralarında HDP'li vekiller ve DBP'li belediye eşbaşkanlarının da bulunduğu yurttaşların, 'güvenlik' gerekçesi ile festival alanına geçişlerine izin verilmedi.

Paylaş

Siirt Belediyesi tarafından Pervari ilçesinin Herekol Dağı eteklerinde düzenlenen Çemê Karê Yayla Festivali'ne gitmek isteyen yurttaşlar engellendi. Pervari çıkışında asker ve polisin "güvenlik" gerekçesine takılan yurttaşların gidişlerine izin verilmedi. Asker ve polis tarafından durdurulan grup arasında yurttaşların HDP Siirt milletvekilleri Prof. Dr Kadri Yıldırım ve Hatice Seviptekin, Siirt Belediye Eşbaşkanı Belkız Beştaş Epözdemir, HDP ile DBP yöneticileri de bulunuyor. Asker ve polis, festivale giden Siirt çıkışındaki Şırnak yol ayrımında ve Pervari yolu üzerindeki Ekindüzü Karakolu güzergâhında oluşturduğu arama noktalarıyla festival alanına geçişlere izin vermedi. 

'UYGULAMA KABUL EDİLEMEZ'

HDP Siirt Milletvekili Hatice Seviptekin, asker ve polislerle yaptığı görüşmelerden bir sonuç almadıklarını belirtti. İzin verilmemesinin kabul edilmez olduğunu belirten ve uygulamaya tepki gösteren Seviptekin, "Askerlerin ve polisin bu keyfi uygulamalarına boyun eğmeyeceğiz. Gerekirse sabaha kadar bekleyişimiz devam edecek" dedi. 

Grubun yol kenarındaki bekleyişi devam ederken, çevre illerden gelen bin 500 kişi ise festival alanında bekliyor. 

Geçen yıl da yapılması düşünülen festivale "güvenlik" gerekçesiyle izin verilmemişti. (Siirt/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Saldırıdan önce hadis mesajı

SONRAKİ HABER

Meteoroloji uyardı: Sıcaklık 40 dereceyi geçecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...