14 Temmuz 2015 12:54

Baraj yüzünden mahsur kalan ailenin direnişi sonuç verdi: O köprü yapılacak

Paylaş

Kemal ÖZER
Dersim

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Pembelik Barajı ve HES nedeniyle Nazımiye İlçesi Ilısu Mezrası’nda baraj yüzünden yaklaşık bir yıldır mahsur kaldıkları için 10 gündür açlık grevinde olan Arduç Ailesi için taahhüt edilen köprünün yapılacağı bildirildi.

Tunceli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Son zamanlarda Ayhan Arduç, adlı vatandaşımızın Pembelik Barajı yapımı nedeniyle oluşan mağduriyeti ile ilgili olarak basın yayın organlarında çıkan açlık grevine devam ettiği haberlerine istinaden Valiliğimiz tarafından aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Valiliğimiz ve ilgili firma nezdinde yapılan görüşmeler neticesinde, söz konusu köprünün Tunceli Valiliği ile Daren HES Üretim A.Ş tarafından ortaklaşa yapılması konusunda mutabakata varılmış olup, köprü ile ilgili proje çalışmaları başlatılmıştır” dendi.

Dersim-Elazığ-Bingöl sınırında bulunan Peri Çayı üzerinde yapımı tamamlanan Pembelik Barajı ve HES’nin yol ve köprüleri sular altında bırakması nedeniyle Dersim’in Nazımiye İlçesi Dallıbahçe Köyü Ilısu Mezrası’nda yaşayan Ayhan ve Adile Arduç çifti yaklaşık bir yıldır mahsur durumdaydı. 

Öte yandan Tunceli Valiliği’nin açıklamasının ardından 10 günden bu yana açlık grevinde olan Arduç Ailesi açlık grevini sonlandıracaklarını açıkladı.

 

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Her sorunu ve her çözümü açık yüreklilikle tartışmaya hazırız

SONRAKİ HABER

Luis Enrique: Arda kiralanmayacak, takımın kilit oyuncusu olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...