08 Temmuz 2015 19:12

Davutoğlu'ndan erken seçim açıklaması

Paylaş

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gölbaşı Vilayetler Evi'nde düzenlenen AKP Gençlik Kolları Vefa İftarı'na katıldı.

Hükümet kurma çalışmalarına değinen Davutoğlu, "Bu ülkeyi bir an dahi hükümetsiz bırakmamak için her türlü çabayı gösterdik göstermeye devam edeceğiz. Ama bütün bu çabaları gösterdikten sonra eğer tekrar milli iradeye başvurmak gerekirse işte gençlerle birlikte Ak Parti teşkilatları dimdik ayaktadır ve yeni bir seçime de hazırdır" dedi. 

‘AK PARTİ ÜZERİNDEN BİR BÜYÜK RÖVANŞİZM İÇİNDE YÜRÜTÜLEN KARALAMA ÇABALARI’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Ahlaki öz dışında Ak Parti bir tarihi duruş harekatıdır. 100 yıl önce eti tırnaktan koparırcasına bir birinden parçalanan coğrafyaların sınır geçiriyoruz diyerek birbirinden ayrılan köylerin, kasabaların bugün eğer bir birleşme kaderi varsa o kaderi çizecek olan Ak Parti kadrolarıdır. Onun için son dört beş yıldır üzerimize bu derece gelinmesinin sebebini de burada aramak icap eder. Uluslararası medyada Türkiye'yi karalamak için yapılan kampanyalar, Türkiye içindeki çalışmalar, neredeyse Ak Parti üzerinden bir büyük rövanşizm içinde yürütülen karalama çabalarının arkasında hep aynı gerekçe var" açıklamasında bulundu.

‘GAZZE'DEKİ ZULME, MISIR'DAKİ DİKTAYA SESSİZ KALSAYDI YABANCI YAYIN ORGANLARINDA AK PARTİ ÖVGÜLERLE ANILIRDI’

Hükümetin dış politikasına değinen Davutoğlu, "Ak Parti hareketi, Gazze'deki zulme, Mısır'daki diktaya sessiz kalsaydı, Suriye'deki mazlumlara kucak açmasaydı bugün muhtemelen bütün o yabancı yayın organlarında Ak Parti övgülerle anılırdı. Ak Parti'ye dönük içeride ve dışarıda saldırılar devam ediyorsa savunduğumuz değerler ve her zaman her yerde ayakta tuttuğumuz tarihi duruşumuzdur. Kim ne yaparsa yapsın istikametimize devam edeceğiz" diye konuştu. 

‘DİĞER PARTİLERDEKİ TARTIŞMALARI, KÜÇÜK MEVKİ KAVGALARINI GÖZÜNÜZÜN ÖNÜNE GETİRİN’

TBMM başkanlık seçimine ilişkin Davutoğlu, "Milli iradeye saygılıyız. Çıkan sonucun gereği ne ise, onun için bir aydır çaba içindeyiz. Ama TBMM Başkanlığı seçimi de gösterdi ki 258 arkadaşımızın hiçbir fire vermeden son tura kadar omuz omuza vermiştir. Diğer partilerdeki tartışmaları, küçük mevki kavgalarını gözünüzün önüne getirdiğinizde Ak Parti'nin ne kadar sağlam bir duruş içinde olduğunu görmek mümkün olur. Yolumuz kararlılıkla devam edecek. Bir anlık zaaf göstermenin bedelini gelecek nesiller öder" ifadelerini kullandı. 

‘BU ÜLKEYİ BİR AN DAHİ HÜKÜMETSİZ BIRAKMAMAK İÇİN HER TÜRLÜ ÇABAYI GÖSTERDİK GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ’ 

Hükümet kurma çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi bizim özgüvenimiz sarsmak işitiyorlar ülke olarak. Türkiye'de de çevredeki krizlere benzer hükümetsizlikten veya zayıf hükümetlerden kaynaklanan Yunanistan'da ve diğer ülkelerde gözlenen ekonomik krizler ya da diğer komşu ülkelerde görülen siyasi krizlerden medet umanlar var. Biz de diyoruz ki, bu ülkeyi bir an dahi hükümetsiz bırakmamak için her türlü çabayı gösterdik göstermeye devam edeceğiz. Milli iradeye saygılı olacağız. Gereğini yapacağız." 

‘TEKRAR MİLLİ İRADEYE BAŞVURMAK GEREKİRSE AK PARTİ TEŞKİLATLARI DİMDİK AYAKTADIR YENİ BİR SEÇİME DE HAZIRDIR’

Davutoğlu, "Ama bütün bu çabaları gösterdikten sonra eğer tekrar milli iradeye başvurmak gerekirse işte gençlerle birlikte Ak Parti teşkilatları dimdik ayaktadır ve yeni bir seçime de hazırdır" dedi. (DHA)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Sebrenitsa tasarısını Rusya veto etti!

SONRAKİ HABER

Sınırda halka saldırı: 20 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...