08 Temmuz 2015 13:12

Sınavla olmayacak bu hayat

Oysa bizler yetenekli, meraklı ve de üretkeniz! Ama onlar biz gençlerin gelişmesinden bilinçlenmesinden korktukları için bu yanlarımızı sürekli törpülüyorlar. Eğitim şuralarında kararlar alıyorlar ve bunu eğitimde reform diye kendi kanallarında duyuruyorlar.Peki niye şu soruyu sormuyoruz kendimize böyle bir hayatı mecbur muyuz?

Paylaş

Hasan Hüseyin Akkaya
İzmir

Arkadaşlar malumunuz üniversite adayları olarak bizler uzun bir maratondan çıktık. Kimimiz sevindi kimimiz üzüldü gelen sonuçlara. Ama asıl önemli olan sorunu gözardı etmemeli bu gelen sonuçlar. Asıl sorunumuz; hayatımızın belli zaman aralıklarında, doğru işaretlediğimiz şıklara göre belirleyen eğitim sistemi! Evet sorun tam olarak da bu!
Peki bizler aslında ne istiyoruz? Bu soru bize hiç sorulmuyor.
Bizler, onların şekillendirdiği bir gelecekte bir o yana bir bu yana savruluyoruz. Kendimizden, içimizdeki potansiyel güçten bihaber yaşıyoruz. Oysa bizler yetenekli, meraklı ve de üretkeniz! Ama onlar biz gençlerin gelişmesinden bilinçlenmesinden korktukları için bu yanlarımızı sürekli törpülüyorlar. Eğitim şuralarında kararlar alıyorlar ve bunu eğitimde reform diye kendi kanallarında duyuruyorlar.
Peki niye şu soruyu sormuyoruz kendimize böyle bir hayatı mecbur muyuz?
Arkadaşlarımızla yarışmaktan hayatımızın en güzel çağında kendimize ve hayata zaman ayıramıyoruz bile. İşte bu adil olmayan sistem içerisinde aldığımız sonuca göre üzülmek ya da sevinmek çok anlamsız geliyor bana. Sistemin dayattığını kabul etmek gibi geliyor.Kendi çıkış yolunu yaratamamak başkasının belirlediğine razı olmak gibi geliyor. E madem sınavların sonucu biz girmeden belirlenmiş bence bırakalım üzülmeyi ya da sevinmeyi. Kendi geleceğimizin kararını kendimiz alabilmek için birşeyler yapalım şimdiden. Arkadaşlarımızla yarışmak yerine bir araya gelmenin yollarını arayalım. Hayata ve yaşamaya daha fazla zaman kalması için mücadele edelim.
Yoksa sınavla falan düzelecek gibi değil bu işler.

ÖNCEKİ HABER

Zengine fırsat, bize sömürü tercihi

SONRAKİ HABER

HDP'li vekil Ferhat Encü'den suç duyurusu: Roboskî’de kanun yok halka karşı suç serbest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...