08 Temmuz 2015 09:56

'Roboskî'deki saldırı tüm vekillere, halkın iradesine'

Paylaş

HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, İstanbul Milletvekili Sezai Temelli ve Siirt Milletvekili Hatice Seviptekin, Mecliste düzenledikleri basın toplantısıyla, askerlerin HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü’ye saldırısını kınadı, yetkilileri sorumluların cezalandırılması için göreve çağırdı.

Basın toplantısında konuşan İrmez, saldırının sadece Encü’ye değil Roboskî’de katledilen 34 cana ve Şırnak halkının iradesine yapıldığını dile getirdi. Roboskî halkının abluka altında yaşadığını belirten İrmez, “Roboskî’de hayatını kaybeden 34 kişinin hesabını sormak, suçluların yargılanmasını sağlamak yönünde atılan herhangi bir adım yok. Ama Roboskî halkına yönelik saldırılar sürüyor” dedi. Roboskî’de askerlerce öldürülen katırlara da dikkat çeken İrmez, “Dünyada eşine az rastlanır hayvan öldürme sahneleri yaşanıyor. Saldırıların amacı 28 Haziran 2011’i unutturmak, hesap sorulmasını engellemek” dedi. Bu sebeple Roboskî halkının köyü terk etmesinin istendiğini söyleyen İrmez, “Son 10 gündür süren ve şiddetle devam eden saldırılarda birçok yurttaş yaralandı. Taciz altındaki halkın evleri ve katırları tarandı. Bu saldırılar gündeme gelmesine karşın hiçbir soruşturma açılmadı. Güvenlik güçleri hakkında hiç bir işlem yapılmadı. Bu durum güvenlik güçlerini daha da cesaretlendiriyor” dedi.

SORUMLULAR AÇIĞA ALINSIN

İrmez, Ferhat Encü’ye saldıran askerler hakkında yasaların öngördüğü işlemlerin başlatılması için TBMM Başkanı, İçişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı, Şırnak Valisi ve Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı’nı göreve çağırdı. Saldırılara bir an önce son verilmesini isteyen İrmez, Roboskî’de yaşayan halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması, bölgede suç işleyen askerler hakkında soruşturma başlatılması, sorumluların açığa alınmasını istedi. TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’ı re’sen işlem başlatmaya çağıran İrmez, “Çünkü bu sadece Ferhat beye yönelik değil, tüm Meclise, tüm vekillere yapılan bir saldırıdır” dedi. (ANKARA)

HDP'Lİ VEKİLE KURŞUNLA GÖZDAĞI

ÖNCEKİ HABER

Bir tecavüz davasında daha 'iyi hal' indirimi uygulandı

SONRAKİ HABER

HDP’li vekiller Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısıyla görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...