04 Temmuz 2015 19:46

Carina’nın Günlüğü izleyici ile buluşacak

Madımak’ta yakılan aydınların arasında yer alan Hollandalı Carina Cuanna’nın hayatını anlatan film “Carina Günlüğü Sivas ‘93”, Sivas Katliamı’nın 22. yıl dönümünde izleyiciyle buluşacak.

Paylaş

Şerif KARATAŞ
İstanbul

Madımak’ta yakılan  aydınların arasında yer alan Hollandalı Carina Cuanna’nın hayatını anlatan film “Carina Günlüğü Sivas ‘93”, Sivas Katliamı’nın 22. yıl dönümünde izleyiciyle buluşacak.

Carina Cuanna, Hollanda’dan Türk kadını ve toplumdaki yerine dair tez çalışması için Türkiye gelmek ister. Hollanda’dan Türkiye’ye gelmek için başvuru yapan Carina’nın yabancılar şubesinde çalışan Rahmi Sivri ile tanışması onu Sivas’ta Pir Sultan Abdal Anma etkinliğe katılmasına vesile olur. Ve ardından 33 aydın ve yazarla birlikte yakılarak, katledildiği Madımak Otelinde Carina 23 yıllık yaşamında geriye bıraktığı günlük kalır.

Genç Yönetmen Ulaş Bahadır’da Ankara Tuzluçayır Cemevinde kendisine verilen Carina Cuanna’nın günlüğünden yola çıkarak, katliamı beyaz perdeye taşıdı. Carina’nın günlüğünü Sivas ‘93 ismiyle filme taşıyan Bahadır’ın, uzun yıllar üzerine çalıştığı filmini izleyici ile buluşturma tarihleri de belli oldu.  İlk olarak Avrupa’da 17 Eylül’de izleyici ile buluşacak olan film Türkiye’de ise 25 Eylül’de izleyici karşısına çıkacak.

USTA OYUNCULAR OYNUYOR

Filmde Carina’yı Denise Ankel oynuyor. Filmde Usta Oyuncular, Füsun Demirel, Rıza Akın, Altan Erkekli, Mustafa Alabora Muhlis Asan’ın, yanı sıra Umut Kurt, Meray Ülgen, Bahar Selvi, Selin Yiğit, Perihan Erener Melek Şahin,  Serkan Genç, Ulaş Bahadır, Barış Ordu, Can Varlı, Sadin Yeşiltaş, Cihan Özdeniz oynuyor. Filmin müziğini ise Metin- Kemal Kahraman kardeşler üstlendi.

ÖNCEKİ HABER

Kobanêli 2 tarım işçisine silahlı saldırı

SONRAKİ HABER

Yeniden merhaba eski 'Arkadaş'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...