04 Temmuz 2015 14:29

Emekçiler kazanacak

Biz, Koç grubuna bağlı Divan işçileriyiz. Sendikaya üye olduğumuz için 55 kişi işten atıldık. Geçen gün duyduk ki bizim gibi SeraPool işçileri de sendikaya üye olmuşlar ve işveren öncülük ettiğini düşündüğü 1 kişiyi işten atmış...

Paylaş

Merhaba,
Biz, Koç grubuna bağlı Divan işçileriyiz. Sendikaya üye olduğumuz için 55 kişi işten atıldık. Geçen gün duyduk ki bizim gibi SeraPool işçileri de sendikaya üye olmuşlar ve işveren öncülük ettiğini düşündüğü 1 kişiyi işten atmış. Diğer işçiler bu duruma karşı demokratik hakkını kullanarak ve bizim gibi üretimden gelen güçlerini kullanarak üretimi durdurdu. Biz Divan içileri, SeraPool işçileriyle dayanışma içinde olduğumuzu göstermek için onları ziyaret ettik. En önde kadınlarımız vardı. Benim söylediklerimi can kulağıyla dinlediler. Ben onlara şunları söyledim: “Arkadaşlar hepimiz daha insanca çalışmak ve daha iyi ücretler almak istiyoruz. Alnımızın terini, emeğimizin ve ekmeğimizin hakkını istiyoruz. Onun için birlik olmalıyız!”
Benim gördüğüm; SeraPool işçileri birlik olmayı başarmış. Şuna inanıyorum ki istediklerini alacaklar. Hak verilmez, alınır! Biz Divan işçileri bütün yüreğimizle inanıyoruz ki Türkiye’de emek mücadelesi veren ve haklarına sahip çıkan bütün işçiler ve emekçiler kazanacak!
Yıldız KOÇ

ÖNCEKİ HABER

Patron yılsın!

SONRAKİ HABER

Sendikayı patrona kabul ettireceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...