04 Temmuz 2015 14:23

Güzel şeylerden konuşalım

Bu mektupta güzel şeylerden bahsetmek istiyorum. Grevin 11. günündeyiz; günlerce yaşadığımız kötü şeyleri anlattık… Ama şimdi iyi şeylerden bahsetmek istiyorum...

Paylaş

Merhaba...
Bu mektupta güzel şeylerden bahsetmek istiyorum. Grevin 11. günündeyiz; günlerce yaşadığımız kötü şeyleri anlattık… Ama şimdi iyi şeylerden bahsetmek istiyorum. Öncelikle hepimiz bilmediğimiz, duymadığımız birçok hakkımızı öğrendik. Burada her şeyden önce herkesin kendine güveni geldi. Bu 11 gün boyunca aynı sofrada emek yedik birlikte, sarılıp uyuduk, çalıştığımız zaman birbirimizi hiç böyle bilmezdik. Ama şimdi yardımlaşmayı sevmeyi, saygıyı birbirimize güvenmeyi öğrendik.
11 gündür birlikte mücadele ediyoruz, direniyoruz yılmadan, havanın sıcaklığına aldırmadan, aç demeden hakkımızı istiyoruz. Mutluyum en çok da bize “cahil”, “kültürsüz”, “bilgisiz” diyen insanların karşısındayız. Bugün bence büyük bir ders oldu böyle düşünenlere:))
Biz her şeye rağmen güçlüyüz, çünkü üreten biziz, biz yok isek hiçbir şey yok, bizi aşağılayan, hor gören insanlar bugün hiçbir şey yapamaz oldu. Her zaman duamızın arkasındayız, kazanacağız hep birlikte. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, bizi kimse yıldıramayacak, her şeyden önce mutlu ve huzurlu bir yerde çalışabileceğiz.
Dilerim bu beraberliğimiz, birliğimiz içeri girdiğimiz zaman da bozulmaz ve hep devam eder. Bu ortamda olmaktan çok mutluyum. İleride bir anı kalacak hepimize, iyi ki de böyle bir greve katılmışım:))
Herkese her şeyin hayırlısını diliyorum, umarım her şey gönlümüzce olur, hepinizi kocaman öpüyorum.
Ayşe ŞELTE

ÖNCEKİ HABER

Bu çadırda kendimle tekrar tanıştım

SONRAKİ HABER

Emek ve demokrasi güçlerinden Yunanistan halkına destek eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa