29 Haziran 2015 13:14

AD Demirel işçilerinin 5 milyon TL'lik alacağı ödenmiyor

AD Demirel fabrikasında metal işçilerinin, 5 milyon TL’yi bulan 8 aylık ücretleri ve tazminatları aylardır ödenmiyor.

Paylaş

Geçtiğimiz kasım ayında iflasını açıklayan AD Demirel fabrikasının işçileri içeride kalan alacakları için için Kocaeli’deki fabrika önünde, şirketlerinin merkezinin olduğu Ankara’da ve patronlarının villasının olduğu İstanbul’da nöbete başladı. İşçiler aylardır patronun kendilerinden kaçtığını, artık sabırlarının tükendiğini söylediler.
Birleşik Metal-İş sendikasında örgütlü işçiler, Ankara, İstanbul ve Kocaeli’de patrona tepkilerini çeşitli yollarla dile getiriyor.
Atilla Doğan (AD) İnşaat Tesisat Anonim Şirketi Patronu Atilla Doğan, fabrikaya kapatacağını belirterek 64 işçiyi gerekçe göstermeden işten çıkardı. Ancak fabrika kapanmadı. İşçilerin 8 aylık alacağını ve kıdem tazminatlarını vermeyen patronun, işçilere yaklaşık 5 milyonu bulan borcu var.  Birleşik Metal’de örgütlü işçiler de patrona karşı mücadelelerini Kocaeli’deki işyerinde, şirketin Ankara’daki genel merkezinde ve patronun İstanbul’daki villasının önünde tepkilerini göstererek yürütmeye başladı.

PATRON SÖZÜNDE DURMADI
Ankara’da nöbete başlayan Ahmet Kart, 2 arkadaşıyla beraber Ankara’da, şirketin genel merkezi önünde eylem başlattı. Haklarını alana kadar genel merkez önünden gitmeyeceklerini söyleyen Kart, patronun kendilerini çıkarırken borcu olan parayı vereceğine dair protokol imzaladığını ancak sözünü tutmadığını ifade etti.  Birçok arkadaşının aylardır mağdur olduğunu ve kredi kartı borcu yapmak zorunda kaldığını belirten Kart, “Bıçak kemiği deldi geçti artık dayanma noktası bitti” dedi.
Sendikalarının işçinin haklarını alması için elinden geleni yaptığını kaydeden Kart, sendikadan yöneticilerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına mağduriyetleri hakkında görüşmeye gittiğini söyledi. Sendikadan yöneticilerin patronla da görüşeceklerini aktaran Kart, “Mücadele etmeden hak alınamıyor” diye konuştu.

‘İŞÇİYİ SATAN SENDİKA’
Metal sektöründe iş bırakarak Türk Metal’den istifa eden işçilere de seslenen Kart, “Arkadaşlarımızın ne zor koşullarda çalıştıklarını biliyoruz. Senelerdir 1000 liraya, 1200 liraya çalıştırılıyorlar. Türk Metal sarı sendika, işçiyi satan bir sendika. Türk Metal kendi adamlarını bir yerlere yerleştirmiş işçiyi de elinde oynatmaya çalışıyor” dedi. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Orta Karadeniz Platformaları bir araya geldi

SONRAKİ HABER

Mimar Sinan Mahallesi tapularını istiyor Belediye başkanı; 'Toplu konut yapalım' diyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...