29 Haziran 2015 12:19

HDP'li 32 kadın milletvekili: Seçim beyannamemizin arkasındayız

Paylaş

HDP Kadın Koordinasyonu, HDP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısıyla seçim sonuçlarını değerlendirdi. Toplantıda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP'nin, 25. Dönem Mecliste 32 kadın milletvekiline sahip olmasının büyük bir başarı  olduğunu dile getirerek, "Ortaya koyduğumuz kadın kampanyası başarıya ulaştı. Kapsamlı bir kadın kampanyasının kazanıcıları ve temsilcileri olarak buradayız" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DTK Eş Genel Başkanı Selma Irmak, HDK Eş Sözcüsü Sabahat Tuncel ve HDP'li kadın milletvekillerinin katılımıyla , dün HDP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda HDP'li 32 kadın vekilin siyasete kadın cephesinden nasıl müdahil olacağı paylaşıldı. 

Toplantıda konuşan Figen Yüksekdağ, 2015 Genel Seçimlerinde kolektif bir başarı elde edildiğini ifade etti. AKP'nin IŞİD zihniyetli erkek egemen sistemine karşı Rojava Kadın Devrimi'nin, Kobanê'de gösterilen direnişin, öncü bir model molduğunu belirten Yüksekdağ, yüzde 40'lık bir oranla HDP'nin Mecliste kadın temsiliyetini en başarılı şekilde ortaya koyan parti olduğunu bildirdi. Yüksekdağ, yüzde 40'lık değerin de bir eksiklik olduğunu ifade ederek, "Bu oran yüzde 50 olmalıydı. Bunun eleştirisini de yaptık. Ama şimdi Mecliste 32 kadın milletvekilli bir gurubumuz var. Kadın sorunlarına, kadın bakışına dair yeni yöntemler ortaya koyacağız" dedi. 

DİĞER PARTİLERİN KADIN VEKİLLERİNE ÇAĞRI

Yüksekdağ, 32 kadın milletvekilinin, hem kadın örgütleriyle hem de diğer partilerin kadın vekilleriyle birlikte hareket  etme çabası içinde olacağını belirterek kadın cinayetlerine, katliamlara, şiddete geçit vermeyeceklerini söyledi. 

Kobanê'de yaşanan katliamdan dolayı kadın ve erkeklerden oluşan ortak bir heyeti Kobanê'ye göndereceklerini duyuran Yüksekdağ sözlerini şöylşe sürdürdü: "Biz kadın bildirgemizde söylediğimiz her şeyi hayata geçirmek için ciddi bir mücadele vereceğiz. kadına karşı her tür şiddetin önlenmesinde, savaşa karşı barış yolunda her tür çabayı göstereceğiz. İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması, Kadın Bakanlığı, Eşitlik Bakanlığı, kadın eksenli demokratik ve özgür bir Anayasa en başlıca hedeflerimizdir. 32 kadın sadece bir rakamdan ibaret değil. Ayrımcılığa, haksızlığa uğrayan her kadının talepleri bizim en öncelikli görevlerimizdir. Biz 32 vekil bütün kadınların Meclisteki sesi olacağız."

TUNCEL, YÜKSEKDAĞ'A YAPILAN SALDIRIYI HATIRLATTI

DTK Eş Başkanı Selma Irmak ise iktidarcı, tekçi, faşizan tüm politikları alt edebileceklerini söyledi. Hiçbir kadın karşıtı politikaları kendilerine engel tanımadıklarını ifade eden Irmak, seçim beyannamelerinin sonuna kadar arkasında olduklarını söyledi. 

HDK Eş Sözcüsü Sabahat Tuncel de Star gazetesinin Figen Yüksekdağ hakkında yaptığı haberi hatırlatarak, "5 bin yılık bir erkek egemen sistemden bahsediyoruz. Bu sistemi yıkmak neticede kolay değil. Erkek egemen sistemin kadınlara nasıl saldırdığını görüyoruz. Medyanın cinsiyetçi yaklaşımı, iktidarın, siyasetin cinsiyetçi yaklaşımıdır. Biz bunlara karşı mücadele edeceğiz" diye konuştu. Meclise ilk girdiklerinde 8 kadın vekil olduklarını hatırlatan Tuncel, daha sonra 11 şimdi ise 32 olduklarını; bu sayıyla tek başlarına bir grup bile kurabileceklerini söyledi. (Ankara/EVRENSEL) 

 

ÖNCEKİ HABER

Kayıp er Osman Karadeniz'den 17 gündür haber yok

SONRAKİ HABER

İş bırakan TPIC işçileri gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa