24 Haziran 2015 15:39

Adana’nın Objektifinde Kamp Var

13. Gençlik Yaz Kampı “Özgür bir dünya için buluşuyoruz” şiarıyla 8­16 Ağustos tarihleri arasında İzmir­Dikili’de gerçekleşecek. Ülkenin dört bi yanından gençlerin katılacağı kamp için Adana’da kamp çalışmaları devam ediyor.

Paylaş

Mesut BAYLAV
Adana

13. Gençlik Yaz Kampı “Özgür bir dünya için buluşuyoruz” şiarıyla 8­16 Ağustos tarihleri arasında İzmir­Dikili’de gerçekleşecek. Ülkenin dört bi yanından gençlerin katılacağı kamp için Adana’da kamp çalışmaları devam ediyor. Kamp öncesi bir fotoğrafçılık atölyesi kuruldu bile. Kampa katılacak arkadaşlarımızla kampdan ne beklediklerini, kurdukları atölyenin nasıl işlediğini ve neler yapacakları üzerine sohbet ettik. Birlikte üretip, birlikte paylaşmak! İlk olarak konuştuğum Berfin Büyükyiğit ikinci kez kampa katılacağını söylüyor, tekrar gelmek isteme sebebini soruyorum, “Benim için bütün sene kampı beklememe neden olan şey hayal ettiğim dünyanın bir minyatürünü yaşatması.” diyor. Hayal ettiği dünyayı sorduğumda ise herşeyi birlikte yapıp birlikte başarmanın verdiği mutluluktan bahsediyor.

OBJEKTİFİN ARDINDA BAŞKA BİR DÜNYA VAR

Berfin ile atölyenin amacı ve nasıl ilerleyeceği üzerine de konuştuk. “Biz kampa gitmeden kampın ruhunu Adana’ya getirmek istedik, bu sebeple başladı atölyemiz.” diyor ve devam ediyor; éBelki daha önce hiç fotoğraf çekmemiş arkadaşlarımızın makineyle tanışması açısından da önemli bizim için, hep beraber objektifin ardında başka bir dünya olduğunu göstermek istiyoruz.”
Yaklaşık bir ay sürecek atölyede sistemin görmek istemediği yerlerin “mobesesi” olmak istediklerini söylüyor Berfin.
Kampa ilk defa katılacağını ve heyacanla kampı beklediğini söyleyen arkadaşımız Barış Canpolat’la konuşuyoruz. Kampta farklı bir yaşam beklediğini şöyle anlatıyor Barış; “İnsanların hem birlikte iş yapıp hem de eğlenmelerini ve sıcakkanlı insanlarla dolu olacağını düşündüğüm ortamı sabırsızlıkla bekliyorum. Üstelik diğer illerden gelen arkadaşlarımızla da sorunlarımızı konuşup çözüm yolu arayacağız”

Atölyeyi değerlendiren Barış aralarındaki bağları güçlendirmesi açısından önemli olduğunu söyleyip atölyeden neler çıkacağını da anlatıyor: “Kısa bir eğitimin ardından makinelerimizle işçilere, mahallelere, tarım işçilerinin yaşadığı çadırlara kısacası alanlara çıkıp fotoğraflarımızı çekeceğiz. Ardından bu fotoğraflardan kampta bir sergi açmayı düşünüyoruz.” Adana’da kamp öncesinde kurulan fotoğrafçılık atölyesini, Akçakale’ye savaşı ve savaştan kaçan insanların hikayelerini fotoğraflamak için giden ve döndükleri gibi atölyeye gelen Zadig ve Ferhat Çelik yürütüyor. Yürütücüler sınırda sıcağı sıcağına çektiği fotoğraflarla fotoğraf ve fotoğrafçılık üzerine eğitim veriyorlar.

ÖNCEKİ HABER

İki Mesai Arasında Genç Olmak

SONRAKİ HABER

Gençlik Denen Millet...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...