21 Haziran 2015 03:43

Yenikapı'da belediye otobüsünde patlama

Fatih'te üst geçide çarpan belediye otobüsü bomba gibi patladı. Yangın sürerken ikinci bir patlama daha gerçekleşti. İlk patlamada ağır yaralanan otobüs sürücüsü hastaneye kaldırıldı.

Paylaş

Fatih'te üst geçide çarpan belediye otobüsü bomba gibi patladı. Yangın sürerken ikinci bir patlama daha gerçekleşti. İlk patlamada ağır yaralanan otobüs sürücüsü hastaneye kaldırıldı.

Olay, Aksaray Yenikapı Namık Kemal Caddesi üzerinde, saat 07.00 sıralarında meydana geldi. İETT otobüsü Marmaray’ın yakınında bulunan ve daha önce Halkalı-Sirkeci tren hattı için kullanılan üst geçide çarptı. Çarpma sebebiyle büyük bir patlama meydana geldi. Ortaya çıkan patlama sesi İstanbul’un pek çok semtinden duyuldu. Otobüsten fırlayan parçalar metrelerce uzağa sıçradı. Alev topuna dönen otobüsten sürücü kendisini güçlükle dışarı attı. Vücudunda ağır yanıklar bulunan sürücü ilk tedavisi olay yerinde yapıldıktan sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı. Otobüsün içinde yolcu bulunmaması olası facianın önüne geçti.

Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını söndürmede güçlük yaşadı. Yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından araç söndürüldü. Yangının söndürülmesi sırasında ikinci bir patlama meydana geldi. Patlama olay yerinde korku ve paniğe sebep oldu. Patlama anı saniye saniye kaydedildi. Otobüsün bir anda alev topuna dönüştüğünü belirten görgü tanıkları sürücünün başının yandığını ve kendisini söndürmeye çalıştığını aktardı. Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor. (İstanbul/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Selam verecek vakit bulamıyorlardı şimdi el ele direniyorlar

SONRAKİ HABER

Hiç acımam çok satarım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...