20 Haziran 2015 18:29

Gündoğdu'da Grup Yorum coşkusu

İzmir'de birçok parti mitingine ve etkinliğe ev sahipliği yapan Gündoğdu Meydanı’nda Grup Yorum, verdiği konserle on binlere seslendi.

Paylaş

İzmir'de birçok parti mitingine ve etkinliğe ev sahipliği yapan Gündoğdu Meydanı’nda Grup Yorum, verdiği konserle on binlere seslendi. 30’uncu yılını kutlayan ve en bilinen 30 şarkısını söyleyip dinleyenlerini coşturan grup üyeleri, kendilerine stadyumların yasaklandığını, ama bu kez alanları daha fazla doldurduklarını, yürüyüşlerine devam edeceklerini söyledi.

Bu yıl 30’uncu yılını stadyumlarda vereceği konserlerle kutlamak isteyen Grup Yorum üyeleri, bu taleplerinin çeşitli gerekçelerle kabul edilmemesi üzerine 5 ilde meydanlarda halk konserleri vermeye karar verdi. Bu konserlerinin ilkini Adana’da veren grup, İzmir ve Ege Bölgesi’ndeki dinleyicileriyle ise, Gündoğdu Meydanı’nda buluştu. Senfoni orkestrasının, vokallerin, dansçıların yerini almasının ardından Grup yorum konseri, 'Kucaklaşma' parçasıyla başladı. İlk müziğin başlamasıyla da alanı, çimlerin bulunduğu bölgeleri ve çevredeki kafeteryalarda oturan vatandaşlar, akışlarla coşkuya ortak oldu. Grup, dünden bugüne en bilinen türkü, marş ve halaylarını, sahneden seslendirdi. Sevenleri de onlara alandan eşlik etti. Grubun seslendirdiği parçalar, 45 kişilik senfoni orkestrasınca çalındı. Bazı şarkılarda da 25 kişilik dans ekibi ve halk oyunları ekibi de sahnede gösteri yaptı. Işık ve video gösterilerinin de bulunduğu konsere, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Konak, Karşıyaka, Karabağlar, Çiğli ve Buca ilçe belediyelerinin de destek verdiği açıklandı.

Konserde sık sık 'Haziranda ölmek zor', 'Her yer Taksim, her yer direniş', sloganları atıldı. Berkin Elvan ve Gezi Parkı direnişinde hayatını kaybedenler de sloganlarda unutulmadı.

Konser sırasında bir gelin ve damat da konser alanına gelip bir şarkı dinledikten sonra ayrıldı. Konserde ayrıca grubun eski üyelerinden olan Efkan Şeşen ile Özcan Şenver de bir şarkı seslendirdi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

AKP döneminde kültür ve politika: Marka, Takva, Tuğra

SONRAKİ HABER

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'ya: 'Koltuk tedarikçisi'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa