20 Haziran 2015 12:18

Demirel'in cenazesi İslamköy'de toprağa verildi

Paylaş

9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, memleketi Isparta’nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy’de defnedildi.  Çalcatepe'deki anıt mezarda toprağa verilen Demirel'in defnedildiği alana gül yaprakları döküldü. Mezara dökülmek üzere çeşitli illerden toprak, bazı barajlardan da su getirildi. Demirel'in mezarının üzerine fötr şapkası da bırakıldı.

Hürriyet'in haberine göre törene sabah saatlerinde aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genç Parti imzasıyla Cem Uzan, Bedrettin Dalan, İbrahim Tatlıses ve çeşitli şirketlerin çelenkleri de ulaştı. TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çelenkleri ise Demirel’in naaşının konulacağı musalla taşının hemen arkasında yer aldı.

Türk Yıldızlarına ait uçakla dün Isparta'ya daha sonra da doğduğu yer olan İslamköy'e getirilen Süleyman Demirel'in naaşı, Şehriban Hatun Camisi'nin yanında bulunan morga konuldu.

Morgdan alınan naaş, Şehriban Hatun Camisi'nin avlusuna alındı. Cenazenin getirilmesi sırasında tabutun üzerine gül yaprakları atıldı. Tabuta Demirel ile özdeşleşen fötr şapkası da bırakıldı.

Törene, Süleyman Demirel'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, eski TBMM Başkanlarından Hüsamettin Cindoruk, Köksal Toptan, Hikmet Çetin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Masum Türker, DP Başkanı Gültekin Uysal, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, eski bakanlardan Cavit Çağlar, eski Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, AKP Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, iş adamları Nihat Özdemir, Ali Koç, Erdoğan Demirören, Ali Şen ve Nazif Zorlu, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, siyasetçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazı Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz tarafından kıldırıldı.

Defin işleminin yapılacağı alana, gül yaprakları dökülürken, alana sürekli olarak gül suyu da sıkıldı. Alana Demirel'in cumhurbaşkanlığı forsu ile çekilmiş dev posteri de asıldı.

Camideki törene katılan vatandaşlar 1,5 kilometrelik Çalcatepe mesafesini yürüyerek alana geldi.

Cenaze aracının Çalcatepe'ye gelmesinin ardından Demirel'in naaşı Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tören Mangası tarafından alındı. Tabutun üzerindeki Demirel'e ait fötr şapka ise Aylin Cesur tarafından alındı. Cesur, defin işleminin ardından şapkayı mezarın üzerine bıraktı.

Defin işleminin ardından Demirel ailesi taziyeleri kabul etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da belediye otobüsü şarampole yuvarlandı: 3 ölü, 26 yaralı

SONRAKİ HABER

Danıştay'dan Üsküdar belediye başkanı hakkında soruşturma izni

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...