19 Haziran 2015 13:53

Nezir Tekçi davası 10 Temmuz'a ertelendi

Nezir Tekçi'nin gözaltına alınması ve cesedinin mayın patlatılarak parçalanmasına ilişkin emekli Albay Ali Osman Akın ile Yarbay Kemal Alkan hakkında açılan davanın duruşması ertelendi.

Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 1995 yılında gözaltına alınan Nezir Tekçi'nin öldürülmesi ve cesedin mayın patlatılarak parçalanmasına ilişkin emekli Albay Ali Osman Akın ile Yarbay Kemal Alkan hakkında açılan davanın duruşması Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya sanık avukatlarının yanı sıra sanıklardan Yarbay Kemal Alkan katıldı, Emekli Albay Ali Osman Akın ise katılmadı Sanık avukatları, mahkeme heyetine yazılı savunmalarını sundu.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklikleri giderilmesi için duruşmayı 10 Temmuz'a erteledi.

Müşteki avukatlarından Hüseyin Boğatekin, davaya ilişkin DİHA'ya değerlendirmede bulundu. Savcının bir önceki duruşmada sanıklar hakkında beraat yönündeki talebine dikkat çeken Boğatekin, savcının kararının kabul edilemez olduğunu söyledi. Boğatekin, yazılı beyanlarında tanık Sıraç Kılıç'ın duruşmada dinlenmesine ilişkin taleplerini bildirdiklerini belirterek, mahkeme heyetinin taleplerini kabul ettiğini söyledi. Boğatekin, 10 Temmuz'da görülecek davanın karar duruşması olduğunu belirtti.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Yüksekova İlçesi'ne bağlı Aşağı Ölçek Köyü'nde çoban Nezir Tekçi, 19 Nisan 1995 tarihinde Yüksekova'da görev yapan Bolu Dağ Komando Tabur Komutanlığı'na bağlı askerler tarafından gözaltına alındı ve kendisinden bir daha haber alınamadı. 1997 yılında Nezir Tekçi'nin babası Halit Tekçi'nin başvurusu üzerine askeri savcılık soruşturma başlattı. O tarihte yüzbaşı olan emekli albay Ali Osman Akın ile o dönem teğmen olan Yarbay Kemal Alkan hakkında Hakkari Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Canavarca hisle adam öldürmek' suçundan dava açıldı. Dava güvenlik nedeniyle Eskişehir'e alındı. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin çıkarlarını düşünerek bu çağrıyı yaptım

SONRAKİ HABER

Türkiye’de 90 bin site yasaklı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...