24 Ocak 2007 01:00
Turkey Now Festivali gün sayıyor
Türkiyenin bir panoramasını sunmayı amaçlayan Turkey Now Festivali, 29 Ocak-21 Nisan tarihleri arasında Hollandanın Amsterdam ve Rotterdam kentlerinde düzenlenecek. Fazıl Say, Sezen Aksu, Hüsnü Şenlendirici gibi isimlerin konser vereceği festivalde ayrıca tiyatro ve dans gösterileri de gerçekleşecek.
Sezen Aksudan Fazıl Saya
Festivale katılacak önemli isimler arasında ünlü piyanist Fazıl Say da var. Say, Rotterdam Filarmoni Orkestrasıyla nisan ayında iki konser verecek. Pop müziğin divası Sezen Aksu yerli ve yabancı hayranlarıyla ocak ayı sonunda Amsterdam ve Rotterdamda buluşacak. Aksuya Arjan Tien yönetimindeki Metropole Orkestrası eşlik edecek.
Kardeş Türküler, Anadolu-Mezopotamya eksenindeki müzik geleneklerinin en güzel örnekleriyle seyirci karşısında olacak. Bir diğer etkinlik de klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici ve ünlü Sırp grup Balkanopolisin konseri. Ayrıca caz piyanisti Ayşe Tütüncü ve cazın farklı türlerine uzanan saksofoncu İlhan Erşahin de Bimhuisde sahne alacak. Hindistan, İran, İspanya ve Türkiyeden perküsyon ustaları Ethnorhythmix projesinde bir araya geliyor. Bu ilginç buluşma, Yarkın Ritim Grubunun öncülüğünde gerçekleşecek. 15. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivalinde dünya prömiyeri gerçekleşen Pierre Chabertin yönettiği Samuel Beckettin Oyun Sonu adlı oyunu Balie Tiyatrosunda izleyiciyle buluşacak. Devlet Opera ve Balesi dansçıları üç farklı koreografiyi bir araya getiren Bahar Tangosunu Muziekgebouwda sergileyecekler. (KÜLTÜR SERVİSİ)
Evrensel'i Takip Et