2 Şubat 2007 01:00

Hamas’tan ABD’ye sert suçlama


ABD’nin, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a bağlı güvenlik güçlerinin kuvvetlendirilmesinde kullanılmak amacıyla 86 milyon dolarlık yardım kararına, iktidardaki Hamas’tan sert tepki geldi. Hamas, ABD’nin Filistin’de “iç savaşı teşvik ettiğini” vurguladı.
Hamas, ABD’nin, Filistin’i sömürgeleştirmeye çalıştığını belirtti ve “ABD’nin uyguladığı siyaset, bölgede iç çatışmaları ve hizipçiliği pekiştirme esasına dayanmaktadır” dedi.
Öte yandan Filistin Sağlık Bakanlığı, geçen ay Hamas ve El Fetih arasında çıkan çatışmalarda ölenlerin sayısını 58 olarak açıkladı. Ölümlerin yarısının, geçen ayın son haftasında Gazze’de çıkan çatışmalar sırasında meydana geldiği de vurgulandı.
Bu arada Batı Şeria’nın kuzeyindeki Nablus kentinde El Aksa Şehitleri Tugayları üyesi 2 Filistinlinin İsrail askerlerinin açtığı ateşte öldürüldüğü bildirildi. (DIŞ HABERLER)

Evrensel'i Takip Et