2 Şubat 2007 01:00
Tüzel, Dinkin ailesini ziyaret etti
Emek Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel, Hrant Dinkin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Taziye ziyaretine Tüzelin yanı sıra Metin Göktepenin annesi Fadime Göktepe ile Şair-Yazar Sennur Sezer ve Yazar Adnan Özyalçıner katıldı. Rakel Dink ile görüşen EMEP heyeti ailenin acısını paylaştığını ve Dink cinayetinin açığa çıkarılması için bütün güçleri ile ailenin yanında olacaklarını bildirdiler.
Ziyaretin ardından dışarıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Emek Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel, Onun ölmesinden bugün üzüntü duyduğunu söyleyen kimi siyasi çevreler, bu cinayette sorumlulukları olduğunu bilmeliler dedi. Tüzel, şöyle devam etti: Sayın Başbakan Kurban Bayramında hazırlatmış olduğu afişte, sayın muhalefet lideri yaptığı konuşmalarda, kimi medya mensupları Türkiyede çok çeşitli milletlerden halkların olduğunu unutmuşçasına sözler ederken, yazılar yazarken, Türkiyenin tarihini tartışmak isteyen, bilim insanlarının konferansları basılırken edilen laflar; tüm bu yaşananlar cinayete gelinen ortamı hazırlamıştır. Dinkin öldürülmesine kadar gelinen süreçte görevlilerin ihmali bulunduğunu kaydeden Tüzel, Bu kişiler halen de görevdedirler. Bugün 301. maddenin kaldırılmasını istemeyenlerin, neden böyle bir maddeye ihtiyaç duyulduğunu açıklamaları gerekir diye konuştu.
Üzerlerine gidilmeli
Dink ailesini ziyaret ettikleri günün Gazeteci Abdi İpekçinin öldürülmesinin de yıldönümü olduğunu hatırlatan Tüzel, 28 yıl önce bu türden saldırılar aydınlatılmış olsaydı, derin devlet benzeri türden tartışmaları o zamandan yapılmış olsaydı, nice gazeteciler ve bilim insanları katledilmemiş olacaktı. Temel ihtiyaç Türkiyenin demokratikleştirilmesidir ve bu türden cinayetlerin aydınlatılması için gerçekten işin üzerine gitmek gerekir. Veli Küçük gibilerinin başkaca organizasyonların üstüne gidilmelidir diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et