8 Şubat 2007 01:00
Polatçılar örgütleniyor!
Kurtlar Vadisi Terör, tartışmalarla yayına giriyor. İzleyicilerin RTÜKe yaptıkları şikayetler ve uzmanların uyarıları, kendilerine Kurtlar Vadisi severler diyen grupları da harekete geçirdi.
Dizinin yayınlanacağı kanal olan Show TVnin sitesinde Kurtlar Vadisi Terör sayfasına girildiğinde, okuyucular Kurtlarvadisiseverler.info adresindeki bir siteye yönlendiriliyor. Yargısız infaza karşıyız sloganıyla hazırlanan sitede Kurtlar Vadisi Sevenleri imzası kullanılıyor. Her gün 100 bin kişiye RTÜKü arama çağrısı yapılan site, Onlar 100 kişi ise biz milyonlarız diyor. Destek verenler listesinde 30a yakın internet sitesi bulunuyor. Bu sitelerin çoğunluğunu, çeşitli konulardaki binlerce üyeye sahip forum siteleri oluşturuyor.
Yapımcı firma Pana Film de, izleyici şikayetleri üzerine bir açıklama yaparak Kurtlar Vadisi Terör dizisi, teröre yüksek sesle hayır diyenlerin, bu ülkenin sonsuza kadar birlik ve beraberlik içinde yaşamasını isteyenlerin, buluşacağı bir adres olacaktır demişti. Milliyet gazetesine konuşan Show TV Genel Yayın Yönetmeni Saner Ayar ise Kurtlar Vadisi Terör, Belli bir etnik grup kötü diye bir şeyin altını çizmeyecek. Türk-Kürt ayrımı yapmayacak. Terörü kimlerin körüklediğini, dış güçlerin oyunlarını anlatacak diye konuştu.
Kendilerine misyon biçmişler
Dizinin senaristi Bahadır Özdener, Kral Magazin dergisine verdiği röportajda, diziyi yapma gerekçelerini şöyle anlattı: Vatana borcumuzu ödemek istiyoruz. Eski dizi gibi gerçek donelerin harman edildiği bir yöntem izleyeceklerini ifade eden Özdener, dizi yazarından çok askeri yetkili gibi konuştu: Çünkü bu savaş dağlarda bir başına güvenlik güçlerinin savaşı değil. Bir millet olarak topyekün kanımızı emen terörle mücadele etmek zorundayız. Hepimiz bu ülkenin bize sunduğu imkanlarla büyüdük. Bu diziyi bu borcu ödeme vasıtası olarak görüyoruz. Bu sefer kötü adamların hepsinin Amerikalı olmayacağını açıklayan yazar, Bu işler çok enteresan gibi bir ifade kullandı. (MEDYA SERVİSİ)
Evrensel'i Takip Et