14 Şubat 2007 01:00
78liler federasyon startını verdi
Ankarada toplanan 78liler Türkiye Meclisinden, federasyonlaşma çalışmalarının hızlandırılması kararı çıkarken çalışmaları yürütmek üzere Türkiye 78liler Federasyonu Çalışma Grubu oluşturuldu.
Hafta sonunda Ankarada yapılan toplantıya; Ankara, Mersin, Samsun 78liler Dernekleri ile 78liler İstanbul Dayanışma, İzmir 78liler İnisiyatifi, Sivas 78liler Girişimi, Adana 78lileri, Antalya Gazipaşa 78lileri, Antalya 78lileri, Malatya 78lileri, Amasya-Merzifon 78lileri, 78liler Aliağa Girişimi, Denizli 78lileri, Muğla 78liler Girişimi, Balıkesir 78lileri, Manisa 78lileri, Karaman 78lileri temsilcileri katıldı.
Toplantıda alınan kararlar ise sonuç bildirgesi olarak açıklandı. Bildirgede; girişim adı altında yürütülen çalışmaların, 78lilerin örgütlenme ve amaçlarının elde edilmesine uygun bir tarz olmadığı tespitine yer verildi. Bildirgede; Girişim olarak yürüyen bir hukuk bitmiş yeni bir hukuk başlamıştır denildi.
Katılımcılığı, şeffaflığı, kolektifliği temel alarak yerellerden yükselen demokratik ve merkezi birlik şiarıyla oluşturulacak Türkiye 78liler Federasyonunun işleyiş biçiminin nasıl olacağı konusunun tartışılmaya devam edileceği kaydedilen bildirgede, Türkiye 78liler Federasyonu Çalışma Grubu oluşturulduğu duyuruldu.
Federasyon çalışmalarını yürütmek üzere bu çalışma grubunun yetkilendirildiğine işaret edilen bildirgede, 78lilerin değişik bölge, il ve ilçelerde federasyon örgütlenmesi için altyapı hazırlıklarını tamamlamak ve çalışmaları sonucunda en kısa sürede bir kurucu federasyon meclisi toplamak gerektiği de ifade edildi. (Ankara/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et