3 Mart 2007 01:00

İbrahim Ethem’de direniş sürüyor


İbrahim Ethem Ulugay İlaç Fabrikası işçilerinin işyerini terk etmememe eylemi, 3. gününü geride bıraktı. İşçilerin ‘sendika muhattap kabul edilsin ‘ talebine 5 işçiyi daha işten atarak yanıt verdi.
Dün akşam saatlerinde 5 işçiyi işten atan ve fabrika duvarına astığı yazı ile işçilere işten atma tehditinde bulunan fabrika Genel Müdürü Massimo Gaiotto, kanun dışı olduğunu iddia ettiği eyleme son verilmesini istedi.
Eylemle ve yeni işten atmalarla ilgili gazetemize açıklama yapan Lastik-İş İstanbul Şube Başkanı Bülent Yavaş, “İşveren, kendi açısından bu işçi bölünecek diye düşünüyor. Geçen üç gün içinde bazı girişimlere de başvuruldu. Şefler, direnişteki işçilere mesaj göndererek ‘İşbaşı yapın’ dediler. Kimse dinlemedi. Şimdi ise 5 kişiyi daha atarak herkesi atarım tehditinde bulunuyor” diye konuştu.
İşçileri bu şekilde çözememelerinin ardından, atılan işçilerin geri alınacağını ancak sendikayı tanımadıklarını ifade ettiklerini söyleyen Yavaş, işçilerden kendi aralarında bir komite oluşturulmasının, taleplerinin iletilmesinin istendiğini ifade etti.
“İşçiler de işverene dilekçe ile taleplerini sundular. Bu dilekçede; ‘İşten atılanlar geri alınsın ve işveren Lastik-İş’i kabul etsin’ talebi yer aldı. Bütün işçiler bu dilekçeyi imzaladı. İşveren masaya oturana kadar direnişimiz sürecek. Bayanların içinde hasta olan, hamile olanlar var, çocukları olanlar var. Onları dinlenmeleri için evlerine gönderiyoruz ama gitmek istemiyorlar” diyen Yavaş, işçiler arasındaki birliğin çok iyi olduğunu, en ufak bir yılgınlığın olmadığını kaydetti. Yavaş, işveren tarafından olumlu bir adım atılmaması durumunda işçilerin hafta sonunu da fabrikada geçireceklerini ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et