8 Mart 2007 01:00
Lisemi istiyorum
İstanbulun Küçük Çekmece ilçesindeki Mehmet Akif ve Atatürk mahallelerinin bulunduğu bölgede lise olmaması, Eğitim Sen ile kitle örgütlerini harekete geçirdi.
200 bine yakın insanın yaşadığı bölgede öğrenciler kilometrelerce uzaklıktaki liselere gitmek için sabahın erken saatlerinde yollara düşüp yürüyorlar ya da en kısa mesafesi için aylık 100 YTL olan servisleri kullanmak zorunda kalıyorlar.
Yaşanan sıkıntı üzerine Eğitim Sen üyesi öğretmenler tarafından başlatılan ve yöre dernekleri ile mahalle muhtarları ve kitle örgütleri tarafından desteklenen girişimle Lisemi İstiyorum kampanyası başlatıldı. Halkla toplantılar yapan kampanya yürütücüleri, duyarlılık oluşturarak mahalleye bir lise inşa edilmesini sağlamayı amaçlıyor. İlk yapılan toplantıların sonucunda, 9 kurumun katıldığı bir komisyon oluşturularak Lisemi İstiyorum talebiyle kitlesel toplantılar düzenlenmesi kararlaştırıldı. (İstanbul/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et