19 Mart 2007 00:00

Gerçeklerden kaçılmasın

Ben bir Kürt genci olarak size bu yazıyı gönderiyorum, Türkiye’de yaşanan bu olayların yaşanmasını istemem; kimse istemez ve bundan dolayı insanlar, artık ne yapacağını bilemez hale gelmiştir.

Paylaş

Ben bir Kürt genci olarak size bu yazıyı gönderiyorum, Türkiye’de yaşanan bu olayların yaşanmasını istemem; kimse istemez ve bundan dolayı insanlar, artık ne yapacağını bilemez hale gelmiştir. Kürtler ve Türkler, aynı çatı altında savaşmıştır ama Kürtleri hâlâ insan olarak kabul etmeyen kişiler, hiçbir zaman kazanamazlar. İnsanın insan olduğu için sevilmesi gerekir.
Türkiye’de bence gerçek bir demokrasinin yaşanma zamanı gelmiştir. Çünkü gerçek bir demokrasi Türkiye için şart. Demokrasi sadece belli kentlerde uygulanıyor ve ancak, her yerde her zaman yaşanırsa güzel olur. Eğer Türkiye’nin her yerinde uygulansaydı o zaman hiç bir sorun kalmazdı. Bunu unutmayın; Newroz’u kötü amaç için kullanan kişiler de kaybeder. Neden Türkiye Cumhuriyeti devleti Newroz’u sorun ediyor ya da neden doğrulardan kaçıyor? Gerçeklerden kaçarak bir yere varamaz.
Benim Kürt olmam ya da başka millete mensup olmam hiçbir şeyi değiştirmez. Önemli olan, Türkiye’nin her yerinde demokrasinin olmasıdır. Bu da baskıcı ve yanlış düzene karşı barışı getirerek olur. Ben gerçekten adaletli, barışı seven bir Türkiye istiyorum. Kendi içindeki Kürt milletini kendi vatandaşı gibi görmesi gerekir. Newroz’u kimse kötülemesin, çünkü hiçbir zaman emeline ulaşamayacaktır. Türkiye’de yaşayan insanlar artık her yerde kardeşliğin olmasını istiyor. Çünkü bir milletin varlığı başka milleti ilgilendiriyorsa, o zaman aynı çatı altında yaşayan insanlar iyi düşünsün. Türkiye Filistin’e benzemesin, gerçek bir demokrasi için el ele versinler; gerçek bir demokrasi oluştursunlar.
Yunus Ekici (Elmadağ/ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Vicdanınız rahat mı sayın Tekerekoğlu

SONRAKİ HABER

Ümit Kaftancıoğlu Öykü Yarışması’ sonuçlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...