22 Mart 2007 00:00

Terim: Eksik değiliz

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, sakat ve cezalı futbolculardan dolayı “takımımız eksik” demenin yanlış olduğunu söyledi.

Paylaş

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, sakat ve cezalı futbolculardan dolayı “takımımız eksik” demenin yanlış olduğunu söyledi.
Terim, Galatasaray TV’de yer alan röportajında, “Fatih Tekke’nin adalesinde bir rahatsızlığı oldu. Nuri Şahin’i ise geri gönderdik. Oynayacağımız maçların kolay geçmeyeceği kesin. Sakat ve cezalı olan futbolcularımızdan dolayı ‘Takımımız eksik’ demek yanlış olur. Sayı olarak yeterli oyuncumuz var.
Hayıflanmaya gerek yok” dedi.
Yunan futbolunun şampiyonluğa ulaştıkları Avrupa Şampiyonası’nın ardından çok değiştiğini kaydeden Fatih Terim, “Oyuna üç forvetle başlıyorlar. Samaras ve Giannakopoulos gibi etkili futbolcuları var. İlk 11’lerindeki 9 futbolcu Avrupa liglerinde forma giyiyor. Artık Yunanistan eskisi gibi değil, hücumu da iyi yapıyorlar” diye konuştu.
Felsefelerinin “Önce biz, sonra rakip” olduğunu söyleyen Fatih Terim, milli takımın grubunda yer alan Norveç’in 4-5-1 ekolünün önemli bir takımı olduğunu ifade ederek, “Seyircisiz oynamak kolay değil, ama her şeye rağmen lideriz ve ben oyuncularımı yürekten kutluyorum” dedi.
‘Hak edeni ve formda olanı alıyoruz’
Fatih Terim, milli takım olarak haziran ayında özel maç yapmayı düşündüklerini söyledi. Yunanistan ve Norveç maçlarının ardından lig ve kupada sonlara yaklaşılacağı için onun atmosferinin yaşanacağını ifade eden Terim, “Sezon sonuna kadar kulüplerden bir tasarrufumuz olmayacak, ama haziran ayında bir özel maç yapmayı düşünüyoruz” dedi.
Hak edeni ve formda olanı ellerinden geldiğince milli takıma almaya çalıştıklarını kaydeden milli takımlar teknik direktörü, “Emre Aşık çok formda. Ben kendisini 17 yaşından beri tanıyorum ve sonuçta tecrübeli bir futbolcu.
Haziran ayında kadroda değişik isimler olabilir. Ekibimizin tespit ettiği genç futbolcular var” diye konuştu.
Terim, İngiltere’de top koşturan ve ırkçılık suçlamalarıyla karşı karşıya kalan, ancak bu suçlamadan aklanan Emre Belözoğlu konusunda ise şunları söyledi: “Emre konusuyla ilgili gerek İtalya, gerek İngiltere ile konuştum. Emre için mektup yazdım. Eski takım arkadaşları Kallon ve Seedorf’tan da imzalar aldık. Bazı yerlerde bazen gazeteler bu tip haberler yapabiliyor.”
Terim, Süper Lig’deki şampiyonluk yarışı konusunda ise “Dokuz maç az değil. Üç puanlı sistemde her şey olabilir. Sakatlıklardan uzak, küfürsüz bir lig olmasını temenni ediyorum” dedi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Kupada yarı final programı

SONRAKİ HABER

Milliler taktik çalıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...